vineri, 29 aprilie 2016

Au fost descoperite 19 amfore cu peste 600 kg de monede

Cativa muncitori care lucrau in sudul Spaniei, in timp ce sapau un sanț mai adânc, necesar pentru o conductă de apa, au descoperit în orașul Tomares peste 600 de kilograme de monede romane antice, depozitate în interiorul a 19 amfore (vase mari de lut). Monedele descoperite in apropiere de Sevilla datează de la sfarsitul secolelui III - inceputul secolului IV.



Împărați precum Constantin și Maximin apar pe monedele de bronz, care prezintă semne mici de uzură si care probabil trebuiau sa fie utilizate pentru a plăti armata sau funcționari publici.

Arheologii consideră descoperirea ca fiind o "colecție unică, existând foarte puține cazuri similare in întreaga lume". În ceea ce privește valoarea financiara actuală a comorii, arheologii estimează că valorează "cu siguranta cateva milioane de euro".

Amforele ( unele sparte, altele întregi) nu sunt de tipul celor care erau utilizate în mod obișnuit pentru transportul cerealelor sau a vinului. Aceste recipiente sunt mai mici si au fost sigilate și acoperite.

Această comoară a fost "în mod deliberat ascunse în subteran și acoperită cu câteva cărămizi și umplutură ceramică", mai precizeaza cercetatorii, care efectueaza in continuare sapaturi la locul descoperirii.














Un comentariu despre subiectul „Au fost descoperite 19 amfore cu peste 600 kg de monede”:
Unknown spunea...

Extraordinara descoperire.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.