duminică, 18 decembrie 2016

Un căutător de comori crede că a detectat locația exactă a tezaurului lui Yamashita

De peste 70 de ani, cautatorii de comori caută comoara lui Yamashita, despre care se crede că a fost ascunsă cu puțin timp înainte ca generalul Tomoyuki Yamashita să capituleze pe 2 septembrie 1945.


Un căutător de comori (Eliseo Cabusao Jr.) a solicitat autoritatilor locale din Baguio, un oraș din Filipine, să-i permită să sape după presupusele camioane pline cu aur, considerate a fi o parte din prada din Al Doilea Război Mondial. Căutatorul crede că forțele japoneze au ascuns comoara într-un tunel situat intre Baguio Convention Center și căminul pentru fete al Universitatii Baguio.

Eliseo Cabusao Jr., care a solicitat autoritatilor derogare de la legislatia locală care interzice căutarea de comori, primise anterior un semnal acceptare a începerii cautarilor, din partea Muzeului Național, semnat chiar de către directorul Jeremy Barns. Acesta i-a oferit un permis de cautat comori, valabil un an.

"Când am primit permisul, nu am fost conștient de interdicția de a cauta comori in Baguio, altfel prima data solicitam acordul autoritatilor orașului", a spus Cabusao.

Cautatorul de comori a asigurat autoritatile locale că va exista doar o perturbare minimă la sol, dacă începerea săpăturilor va fi aprobată.

El a promis de asemenea un procent de 50% din comoara pentru bugetul orașului si că 30% din cota sa va fi alocată pentru proiecte umanitare și de dezvoltare a comunităților locale.

Departamentul Mediului și Resurselor Naturale a recomandat anularea permisului si a avertizat că săpăturilor prezintă riscuri pentru sol și pot cauza fenomenul de eroziune.

Cabusao susține că un un localnic pe jumătate japonez, in varsta de 90 de ani, care este rezident in SUA de la mijlocul anilor '70, i-a dezvaluit locatia pretinsei comori.

"Am explorat și detectat in aceasta zona, folosind diferite instrumente si echipamente de detecție si toate mi-au indicat un teren mic cu ierburi si cinci metri de trotuar din beton", sustine Cabusao.

El a prezentat planul său de cautare, aprobat de către Muzeul Național, avand atasat un studiu de mediu și unul tehnic.

Muzeul Național din Filipine acordă din anul 2009 autorizații în conformitate cu Legea Patrimoniului Cultural Național, cu condiția ca sapaturile sa fie conforme cu legile, regulile și reglementările privind, printre altele, protecția mediului, inclusiv reabilitarea terenului, forța de muncă necesară, siguranța și standardele de sănătate, precum și restaurarea suprafetei la starea inițială. Muzeul Național obligă de asemenea pe titularul autorizației ca operațiunea să se desfasoare doar pe timpul zilei și să respecte orice termeni și condiții suplimentare pe care directorul muzeului le poate impune sau prescrie.

Primarul Mauricio Domogan, cu toate acestea, a descurajat aceasta initiativa si a recomandat Consiliului Municipal sa nu aprobe cererea lui Cabusao, spunând că "astfel de cautatori de comori doar distrug frumusetiile naturale, cautand comori pe baza unor legende".

Yamashita a fost comandantul suprem al armatei imperiale japoneze în Filipine. El s-a predat în mod oficial americanilor la Camp John Hay. Foști soldați japonezi au frecventat Baguio și provinciile vecine în căutare de comori îngropate. De asemenea, hărți cu locatia comorii lui Yamashita invită curiosii să finanțeze expediții de căutare a acestui tezaur în regiune.

2 comentarii despre subiectul „Un căutător de comori crede că a detectat locația exactă a tezaurului lui Yamashita”:
simina spunea...

ce detector de metale este mai bun: garrett euro ace sau fisher F2

Anonim spunea...

F2 e cam la fel cu Euroace, important sa iei suplimentar si bobina DD (sau SEF), daca nu are inclus. Parerile difera, nu poti sa spui care e mai bun, ar fi total subiectiv. Comparatie aproximativa intre astfeld e detectioare gasesti si in urmatoarele videoclipuri:

https://www.youtube.com/watch?v=E_UIxoZZb-4

https://www.youtube.com/watch?v=syqBp4bEZUQ

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.