sâmbătă, 29 iulie 2017

De ce am cumpărat ( sau voi cumpăra ) un detector de metale prețioase?

Care sunt motivele pentru care o persoană cumpăra un detector de metale prețioase? Pentru cineva pasionat în mod activ de acest interesant hobby și care merge la detecții în fiecare lună, aceasta este o întrebare care are probabil mai multe răspunsuri. Pentru cineva care a cumpărat detectorul pentru un scop clar, probabil răspunsul se limitează la un singur motiv. Desigur, oamenii sunt diferiți și au motive diferite pentru a cumpăra un detector de metale.


Pentru unii detectoriști, pasiunea pentru istorie și fiorul de a fi primul care ține în mâinile sale un artefact foarte vechi, un obiect care nu a văzut lumina zilei de sute sau poate mii de ani, este tot ce își doresc.

Dintre aceștia, unii se bucură la ideea că vor contribui la o mai bună cunoaștere a istorie, a strămoșilor și obiceiurilor de viață ale acestora. Ei sunt entuziasmați de ideea că tezaurele pe care le vor descoperi vor fi văzute de mii de oameni în muzee, prin intermediul mijloacelor mass-media sau cel mai probabil prin intermediul dispozitivelor conectate la internet.

Unii detectoriști sunt pasionați de monede. Fie că sunt monede mai vechi din argint, din aur sau realizate dintr-un metal neprețios, fie că sunt monede relativ moderne, descoperirea acestora este tot ce își doresc.

Pentru alții, dorința de a avea o viață activă, în aer liber, este un motiv suficient pentru a cumpăra un detector de metale. Detectarea metalelor poate fi un motiv perfect pentru a face mișcare în natură și a te menține într-o bună formă fizică. Există chiar persoane care au cumpărat un detector de metale pentru simplul motiv că unul dintre amicii, colegii sau rudele sale l-a atras în acest hobby.

Desigur, nu trăim într-o lume ideală. Unii cumpăra detectoare pentru a căuta o comoară despre care ei au convingerea că știu în ce zona aproximativă se află îngropată. Probabil de obicei nu găsesc nimic, totul fiind doar legende și povești din bătrâni care nu oferă suficiente informații pentru o localizare corectă a presupusului tezaur. Dar unii dintre ei continuă să practice detecția de metale și descoperă că de fapt acest hobby este adevărata comoară.

Chiar mai mult, unii au ca motiv principal doar speranța unui posibil câștig financiar, o viitoare recompensă primită pentru tezaurele descoperite ( de exemplu bijuterii vechi din aur sau argint ) sau chiar din găsirea unor pepite de aur.

Însă pentru majoritatea pasionaților de detecție metale, descoperirile lor sunt mai importante pentru ei înșiși decât câțiva bani în plus în portofelele lor.

Desigur, achiziționarea unui detector de metale poate să fie motivată în multe alte moduri. Nu putem oferi un răspuns statistic, dar putem afla opinia dvs., pe care vă invitam sa o trimiteți la comentariile acestui articol. Astfel, puteți adăuga și alte motive care se află la baza deciziei dvs. de a cumpăra un detector de metale prețioase și de a îmbrățișa acest minunat hobby.

6 comentarii despre subiectul „De ce am cumpărat ( sau voi cumpăra ) un detector de metale prețioase?”:
Marian spunea...

Pentru mine o mare importanta a avut-o un prieten. Acum mergem impreuna la cautari, inclusiv cu familiile noastre si copiii, care se bucura de peisaje diverse, de picnic si de natura. E foarte distractiv, chiar daca nu gasim tezaure. De un an si ceva facem asta aproape lunar, cu exceptia iernii. Va recomand sa va cumparati un detector de metale, chiar si unul mai ieftin pentru inceput, daca vreti sa va bucurati si de alt tip de diverstisment decat tablete, telefoane si televizoare.

petrut spunea...

eu din "cauza" voastra am decis sa cumpar detector de metale :)
am tot citit diverse stiri la voi si m-a atras catre detectie
am cumparat detectorul din primavara si deja am iesit la cautari de peste 20 ori!
nu ma intereseaza neaparat sa gasesc vreo comoara, dar nu ma supar daca voi gasi :)
e o activitate interesanta, care te determina sa cauti mai multe informatii istorice care altfel nu m-ar fi interesat
deci e educativa si in acelasi timp vezi locuri noi in care poate nu ai fi ajuns nicodata
pot sa spun ca m-a prins "microbul" asta si va multumesc pentru asta
si daca voi gasi vreodata vreo comoara, va rog sa anuntati si descoperirea mea, va voi trimite poze si toate informatiile care trebuie
mult succes!

Administrator spunea...

@petrut, va mulțumim pentru aprecieri și ne face o deosebită plăcere că ați îmbrățișat acest hobby al detecției de metale. Vom publica orice posibilă descoperire a dvs, dacă ne veți anunța despre aceasta. Va dorim de asemenea mult succes!

Cristi spunea...

Foarte interesant topicul, personal pot spune ca am cumparat detectorul meu dupa ce am fost cu un prieten care avea deja unul. Adrenalina care o ofera detectia, faptul ca tii in mana un obiect uitat de vreme a fost motivatia de a cumpara un detector de metale. Acum 20 de ani am sarit cu parasuta la nivel semi-profesionist si adrenalina care o simti de la un salt cu parasuta nu o poti compara cu bucuria descoperirii unei bucati de istorie pierduta. Incurajez si fac lobby pentru practicarea unui astfel de hobby, in special insotiti de copii si de familie. Asa ajungem sa ne cunoastem mai bine istoria locului unde traim si sa facem mai multa miscare in natura.
Mult noroc la cautari.

Unknown spunea...

Buna,
Sunt Mirela si asunt doro sa știu dacă cineva deține un detector de metale pentru adancimi mari de pana la 7m tip DeepHunter saun alta marca și are autorizație la zi și sa fie cât mai aproape de București.
Aștept răspunsul vostru și va mulțumesc

Administrator spunea...

Mirela, va rog sa nu mai publicați anunțuri de solicitare s serviciilor de detecție, nu sunt acceptate. Căutati servicii de detecție metale la companiile specializate, aici este doar un blog personal și nu oferim niciun fel de servicii de detecție.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.