duminică, 18 martie 2018

187 de monede imperiale romane, descoperite în Bulgaria

O comoară formată din 187 de monede imperiale romane din argint a fost descoperită în timpul unor săpături din orașul Mezdra (la aproximativ 90 km de sudul României), în nord-vestul Bulgariei, a anunțat televiziunea publică din Bulgaria. Tezaurul, care a fost descoperit în octombrie 2017, are o mare valoare cultural-istorică și numismatică, spun experții.


Monedele romane au fost găsite într-un vas din lut, sub rădăcinile unui copac bătrân.

Monedele din tezaur au fost emise de-a lungul unei perioade de 200 de ani.Acestea înfățișează chipuri de împărați și ale soțiilor acestora, care au trăit în diverse perioade, începând din prima jumătate a secolului I până la mijlocul secolului al III-lea.


Autoritățile locale din zona au intrat în posesia unei fotografii (care aparent ar fi fost realizată la scurt timp după descoperire și care ar demonstra că de fapt au fost descoperite aproximativ 1000 de monede) și susțin că tezaurul monetar care se află acum în muzeul din orașul Vratsa este doar o mică parte a unei comori, care în realitate ar fi mai mare, iar mare parte din monede ar fi fost sustrase.


Se confirmă din nou că în locul Mezrei de astăzi exista un oraș bogat, conform specialiștilor bulgari.Niciun comentariu despre subiectul „187 de monede imperiale romane, descoperite în Bulgaria”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.