miercuri, 2 mai 2018

Tezaur format din 119 monede, descoperit sub o clădire prăbușită

Arheologii din Grecia au anunțat că descoperit un tezaur format din 119 monede îngropate sub o clădire prăbușită din Lechaion, vechiul port din Corint. Monedele au fost găsite între anii 2016 - 2017, la doar 30-40 cm sub suprafața actuală a solului.


Cele mai multe dintre monede sunt realizate din bronz. Cea mai veche monedă din tezaur este datată ca fiind din perioada imediat următoare morții împăratului roman Constantin cel Mare (care a domnit între 306 și 337 d. Hr.), iar cele mai recente două monede sunt de dinainte de domnia împăratului Anastasie I (491-518), care a reformat sistemul monetar al Imperiului Bizantin.


Clădirea prăbușită se afla lângă rămășițele unei atelier de lucru, fiind descoperite resturi de zgură de fier, precum și metale neprelucrate. Lechaion a fost distrus de un cutremur la sfârșitul secolului al VI-lea și au existat multe episoade seismice anterioare. Este posibil ca prăbușirea acoperișului să fi fost rezultatul unui astfel cutremur.Niciun comentariu despre subiectul „Tezaur format din 119 monede, descoperit sub o clădire prăbușită”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.