sâmbătă, 1 septembrie 2018

Fântânile cu dorințe adăpostesc adevărate tezaure monetare

În diverse locații turistice (și nu numai) există diverse fântâni unde localnicii sau turiștii au obiceiul de a arunca monede, sperând ca le va fi îndeplinită o dorință.


Acumularea de monede, pe parcursul timpului, crează în aceste fântâni adevărate tezaure monetare.


Dacă fântână este foarte veche și foarte adâncă (caz în care recuperarea monedelor este foarte dificilă), poate adăposti o mare varietate de monede, vechi chiar de sute de ani.


Desigur, nu este permis nici de legislație și nici de administratorii acestor fântâni ca oricine sa extragă monedele acumulate de-a lungul vremurilor. Însă pentru o fântână din Marea Britanie a fost făcută o excepție.


Proprietarii fântânii, administratori ai unui restaurant rural, au scos la lumina zilei peste 500 de ani de dorințe "plătite"cu monede care au cântărit peste 172 kilograme.



Nu au precizat ce monede au găsit, doar au prezentat imaginile de mai sus. Probabil unele exemplare au valoare pentru pasionații de numismatică, iar alte monede au o mare importanță istorică. Așadar, chiar dacă și-au adus sau nu aportul motivațional la îndeplinirea dorințelor, acest obicei a creat premiza acumulării un interesant depozit monetar, poate chiar un tezaur cu exemplare foarte rare.

Un comentariu despre subiectul „Fântânile cu dorințe adăpostesc adevărate tezaure monetare”:
Anonim spunea...

Interesanta observatia si intr-adevar reala. Posibil ca in lume sa existe fantani de acest tip foarte multe, cu adevarate comori in ele.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.