duminică, 3 februarie 2019

260 de monede din perioada 194-378 d. Hr., descoperite de doi detectoriști

Un tezaur monetar a fost descoperit de către doi pasionați de detecție metale într-un câmp din Derbyshire (East Midlands, Anglia), într-un sat din apropiere de Ashbourne. Cele 260 de monede datând din perioada 194-378 d. Hr. au fost catalogate drept "comoară".


Cele mai multe monede din tezaur sunt din perioada romană târzie și au denominația cunoscută astăzi ca "nummus". Nu este clar dacă monedele, care ar fi putut fi o jerfă ritualică acordată naturii locului, au format un singur depozit sau au fost aruncate în acel loc timp de mai multe decenii.


Conform autorităților locale, cei doi detectoriști (Thomas D. și Robbie W.) au descoperit tezaurul în martie 2018. Descoperirea a fost inițial anunțată autorităților locale, iar monedele au fost predate arheologilor.

"Descoperirea monedelor demonstrează că locația a avut o semnificație sacră în secolul al IV-lea d. Hr. Sit-ul arheologic este încă în curs de investigare, astfel încât mai multe informații despre tezaur și locația exactă a descoperirii vor deveni disponibile în viitor", au explicat arheologii.

Monedele vor fi expuse public la Muzeul Buxton, în aprilie 2019.

Niciun comentariu despre subiectul „260 de monede din perioada 194-378 d. Hr., descoperite de doi detectoriști”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.