marți, 18 iunie 2019

Cea mai valoroasă licitație de bijuterii din istorie va include artefacte vechi de peste 500 de ani

O colecție de aproape 400 de bijuterii, obiecte și pietre prețioase din India va fi scoasă la licitație pentru o suma de peste 115,9 milioane de dolari, cifră care va transforma evenimentul în cea mai valoroasă licitație de bijuterii din istorie.


Colecția Maharajas & Mughal Magnificence (care va fi vândută mâine, 9 iunie 2019, la casa de licitație Christie din New York) conține chiar obiecte de ceremonie, opere de artă și ornamente folosite de regalitatea indiană și de înalta societate acum mai mult de 500 de ani.
Potrivit casei de licitații, colecția este o adevărata comoară și include inelul Mirror of Paradise cu diamant de 52,58 carate, cu o valoare de 10 milioane de dolari, care datează din prima parte a dinastiei Mughal.


Un alt punct de atracție îl reprezintă un obiect din aur alb cu diamante, un ornament de turban purtat de maharajah în ocazii oficiale. Obiectul, care este ornat cu diamante, are un suport detașabil și este estimat la 1,2 milioane - 2,2 milioane de dolari.


Un pumnal din jad incrustat cu aur, creat pentru Shah Jahan, împăratul care a construit Taj Mahal, va fi vândut de asemenea cu un preț foarte ridicat.


Pe lângă pietre prețioase și artefacte vechi, colecția conține mai multe piese moderne realizate în colaborare cu bijutieri europeni de lux, printre care Bulgari și Cartier.Elementele sunt preluate din colecția Al Thani, înființată de regentul Qatari, șeicul Hamad bin Abdullah Al Thani.Niciun comentariu despre subiectul „Cea mai valoroasă licitație de bijuterii din istorie va include artefacte vechi de peste 500 de ani”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.