sâmbătă, 27 iulie 2019

A descoperit o cutie plină cu bijuterii și pietre prețioase

Un pasionat de detecție metale din Staple Hill, Anglia, a descoperit o cutie de bijuterii în timpul unei căutări pe un teren agricol. David Upton, în vârstă de 72 de ani, a descoperit cutia mică, dar plină cu bijuterii din aur și argint și o gamă de pietre prețioase și semiprețioase, în timp ce scana un câmp cu detectorul său.


David, care a practicat detecția de metale de peste 50 de ani, a învățat să păstreze secretă locația descoperirilor sale, dar de această dată a dezvăluit că respectiva cutie a fost găsită pe terenurile agricole aflate în apropiere de Frenchay. Cutia a fost închisă ferm și David a trebuit să aștepte până a ajuns acasă pentru a putea deschide capacul.


A fost uimit când a văzut ceea ce a găsit: zeci de elemente individuale de bijuterii, inclusiv piese din aur și argint, cum ar fi inele, cercei, broșe și pandantive, precum și un număr mare de pietre prețioase și semiprețioase.


"După ce am deschis-o cutia, am fost foarte surprins. Am găsit diverse obiecte în timpul detecțiilor mele, dar nimic asemănător. Era o comoară ascunsă într-o cutie foarte simplă. Nu-mi pot imagina cine ar fi îngropat comoara în câmp, și nu cred că voi afla vreodată de ce", a spus detectoristul.


Fiind un entuziast practicant de lungă durată a acestui hobby, David știe sa evalueze destul de corect descoperirile sale. Dar de această dată a apelat la ajutorul proprietarilor unui magazin de antichități pe care îl vizitează frecvent, la St Nicholas Market.

"Am fost acolo la magazin și am aflat că micul tezaur conținea o serie de piese vechi, incluzând mai multe pandantive de aur și argint și alte bijuterii din aur cu pietre prețioase și semiprețioase. O serie de piese găsite în cutie sunt din epoca victoriană. Pietrele pe care le-a găsit în partea de jos a cutiei au fost confirmate ca fiind rubine, safire, opale, ametist și smaralde. Câteva sunt "diamante Bristol" rare, un tip de cuarț frecvent utilizat în bijuteriile din secolul al XVI-lea", a explicat detectoristul.


Unele piese s-au dovedit a fi din aur de 14 sau 18 carate, mult mai valoroase decât alte obiecte din metale neprețioase, descoperite de respectivul pasionat de detecție metale.


"Este un adevărat amestec de obiecte diferite, unele mai valoroase decât altele. Însă a fost interesant să aflu că unele dintre piese ar putea fi destul de vechi. Persoana care a evaluat pietrele a spus că respectiva cutie ar fi putut să aparțină unei persoane interesate să facă sau să refacă bijuterii și de aceea există atât de multe piese diferite și atât de multe pietre prețioase", a mai explicat plin de entuziasm descoperitorul comorii.

Niciun comentariu despre subiectul „A descoperit o cutie plină cu bijuterii și pietre prețioase”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.