luni, 23 septembrie 2019

Inel din aur secolul al XVI-lea, descoperit la un eveniment organizat de un club de detecție metale

Un inel din aur solid, care ar putea să fie din timpul domniei lui Henry VIII (anii 1509 – 1547) sau chiar mai vechi, a fost descoperit pe insula Isle of Sheppey. Acesta a fost găsit pe 10 august 2019 de către Ashley Solly, în timpul unei eveniment organizat de clubul de detecție Medway History Finders. Peste 70 de pasionați de detecție metale au mers pe insulă pentru a participa la acest eveniment.


Purtătorul de cuvânt al clubului, Adam Hunter, a declarat: "În trecut am descoperit monede romane și anglo-saxone. Dar acesta este probabil cel mai important artefact descoperit vreodată pe insulă. Este fenomenal, în stare excelentă și poate avea o valoare mare. În trecut, astfel de inele au fost evaluate până la 60.000 de lire sterline. Inelul ar fi putut aparține episcopului abației sau ar putea fi din secolul al XVI-lea".


Inelul de 26 grame va fi predat autorităților și va ajunge la Muzeul Britanic pentru autentificare. Clubul păstrează secretul locației exacte a descoperirii din cauza temerilor că sit-ul arheologic ar putea fi vizat de echipe ilegale de vânători nocturni, cunoscute sub numele de „șoimii de noapte”.

Niciun comentariu despre subiectul „Inel din aur secolul al XVI-lea, descoperit la un eveniment organizat de un club de detecție metale”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.