luni, 23 septembrie 2019

Inel medieval din aur cu piatră de smarald, descoperit de un pasionat de detecție metale

Un inel medieval din aur cu piatră de smarald, descoperit pe 13 ianuarie 2018 de către un pasionat de detecție metale, în apropierea cătunului Rowsham, în apropiere de Wingrave, în Buckinghamshire, a fost catalogat legal ca fiind o comoară.


Ofițerul de legătură a precizat că inelul este „deosebit de interesant” din cauza prinderii superioare de tip buclă ondulată, care nu au mai fost întâlnită până acum la alte inele din aceeași perioadă. Inelul a fost datat ca fiind perioada 1200 - 1450, iar smaraldul netăiat a fost deteriorat la un moment dat de-a lungul secolelor.


„Pietrele nestemate erau adesea netăiate în perioada medievală: credința din acea vreme era că forma naturală a pietrelor era forma perfectă, deoarece astfel au fost create de Dumnezeu. Inelul de aur cu piatra sa în formă de lacrimă au fost aproape sigur deținut și purtat de o persoană foarte bogată”, au mai explicat arheologii.

Conform Legii comorilor din 1996 din Marea Britanie, descoperitorii de artefacte importante din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord sunt obligați legal să anunțe autoritățile locale. Inelul a fost descoperit de un detectorist de metale din Essex, care a anunțat ofițerul local de legătură pentru descoperiri arheologice. Un muzeu din Buckinghamshire speră să adauge inelul colecției sale, iar recompensa va fi împărțită între detectorist și proprietarul terenului unde a avut loc descoperirea.

Niciun comentariu despre subiectul „Inel medieval din aur cu piatră de smarald, descoperit de un pasionat de detecție metale”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.