miercuri, 1 iulie 2020

19 monede de aur din Epoca fierului, descoperite de un pasionat de detecție metale

Un grup de 19 monede de aur din Epoca fierului, găsite în Suffolk, Anglia, a fost catalogate ca fiind o descoperire „cu adevărat neobișnuită” pentru această zonă geografică, a explicat un expert local. Colecția a fost găsită lângă Blythburgh, în februarie anul trecut.



Nigel Parsley a spus că unele dintre monede au caracteristici asociate în mod tradițional cu zona din nordul Tamisei. Arheologul Dr. Anna Booth a explicat că monedele dovedesc „interacțiunea culturală” de la acea vreme între zonele învecinate.

Autoritățile au declarat monedele ca fiind o comoară și au explicat că multe dintre acestea au fost atribuite lui Addedomaros, regele tribului pre-roman Trinovantes. Monedele asociate cu conducătorul celtic erau mai frecvente în Hertfordshire, Essex, Bedfordshire, Buckinghamshire și Cambridgeshire, relativ puține existând în Suffolk.

Tipul uneia dintre monede nu a fost înregistrat anterior și „nu a mai fost văzut”, au explicat arheologii. Ei a spus că unele monede au un model de tip „floare” pe care „nu îl vedem foarte des”, iar altele înfățișează două forme S inversate „neobișnuite”.



Monedele, dintre care multe datează din anii 45-25 î. Hr., au fost probabil depozitate după anul 20 d.Hr.


Tezaurul a fost descoperit de către un pasionat de detecție metale, într-un pătrat de teren 10-15 metri lățime. Deocamdată nu se știe ce muzeu va cumpăra monedele, dar dr. Booth a confirmat că există „mult interes” pentru acestea.

Niciun comentariu despre subiectul „19 monede de aur din Epoca fierului, descoperite de un pasionat de detecție metale”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.