joi, 8 mai 2014

Comoara de pe Corabia Aurului: încă 60 de kg de aur au fost descoperite

SS Central America, cunoscută sub numele de Corabia Aurului , a fost vas cu aburi in lungime de 85 m, care a operat între America Centrală și coasta de est a Statelor Unite, în anii 1850.

Nava s-a scufundat din cauza unui uragan, în septembrie 1857, împreună cu peste 550 de pasageri, echipajul si 18 tone de aur ( 3 tone oficial, plus 15 tone suplimentar, reprezentant un transport secret de la banci din New York) . Pana acum a fost recuperat aur in valoare de peste 50 milioane dolari și există mult mai mult aur scufundat.

Un grup de căutători de comori din Florida speră să găsească si mai mult aur, după a facut o descoperire importantă. Echipa a anuntat la inceputul săptămânii că recuperat peste 60 de kilograme de aur.

Două dintre lingourile descoperite

Aurul a fost descoperit în timpul căutărilor preliminare ale vasului scufundat, la 160 mile în largul coastei Carolinei de Sud.

Folosind tehnologie modernă, compania de explorare la mare adâncime spera sa rezolve mister vechi de peste un secol si jumatate. Echipa nu era sigură de ce ar putea descoperi, dar, la prima lor incercare, au gasit aur de peste 1 milion de dolari.

Mark Gordon, presedinte si ofiter sef al Odyssey Marine Exploration, a spus: " Chiar din prima scufundare de recunoastere am descoperit mai multe obiecte din aur. Erau cinci lingouri de aur, dar si monede de aur de 20 de dolari.

Comoara găsită, in valoare de 1,2 milioane dolari, reprezintă doar o fractiune din ceea ce se află in adâncul oceanului. Potrivit experților, aur in valoare de 86 milioane dolari în aur a ramas nerecuperat de pe nava scufundată.



Epava a fost descoperită pentru prima data de Tommy Thompson la sfârșitul anilor '80 , care a recuperat aproximativ 2 tone de aur. Investitorii au reclamat că Thompson nu le-a plătit cota parte, iar când federalii au încercat să-l ancheteze, acesta a dispărut împreună cu aurul.

Tommy Thompson, primul descoperitor al vasului SS Central America

Acum, dupa ani de lupte in instanta, căutarile au fost reluate. Mark Gordon a precizat: " Suntem cu adevarat plin de speranță sa recuperăm comoara complet, pentru a oferi, în special investitorilor, profitul la care au sperat timp de peste 20 de ani".

Mark Gordon

Expediția va explora situl submarin aproximativ cinci luni. Daca zvonurile sunt adevărate cu privire la transportul secret de aur la bordul navei, aceasta comoara ar putea fi în valoare peste 1 miliard de dolari.

Niciun comentariu despre subiectul „Comoara de pe Corabia Aurului: încă 60 de kg de aur au fost descoperite”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.