miercuri, 1 septembrie 2010

Comoara Imperiului Rus, aur ingropat pe fundul lacului

O comoara imensa ? Aurul pierdut al Imperiului Rus ar putea fi ingropat pe fundul lacului Baikal, potrivit unor cercetatori rusi, care au vazut ceva stralucitor pe fundul lacului, in timpul unei expeditii subacvatice.




Membrii expeditiei cred ca s-ar putea sa fi gasit aurul confiscat de amiralul Kolchak (foto) in timpul razboiului civil de acum un secol, comoara ce facea parte din rezerva nationala de aur a Rusiei si cantarea peste 180 de tone, informeaza Russia Today.



Trenul ce transporta aurul rusesc a disparut in zona lacului Baikal, insa cercetatorii au reusit sa gaseasca, dupa aproape 100 de ani, ramasitele unui vagon de tren, in apele lacului, cu ajutorul unui minisubmarin.



Cu toate acestea, numeroase voci de indoiesc de succesul expeditiei si spun ca aurul pierdut ar fi ajuns, cel mai probabil, in banci din Japonia si Marea Britanie.



Cine a fost amiralul Kolchak?



Potrivit Wikipedia, A.V. Kolchak s-a nascut in orasul Sankt Petersburg, intr-o familie de militari, descendenta a mercenarului roman din secolul XVIII, Ilias Colceag.



Tatal sau a fost general-maior in Artileria marina, acesta fusese implicat direct in asediul Sevastopolului intre 1854-1855, iar dupa trecerea in rezerva a lucrat ca inginer in zona orasului Sankt Petersburg. Kolchak s-a orientat spre o cariera navala.



A absolvit in 1894 Scoala de Ofiteri de Marina si a fost repartizat la cel de-Al 7-lea Batalion Naval. Kolchak a fost si explorator polar. Mai tarziu va fi numit liderul fortelor anti-bolsevice din perioada Razboiului civil rus.



Este de asemena cunoscut drept o figura marcanta a Societati Ruse de Geografie, respectiv drept unul dintre cei mai mari experti in mine navale.

Un comentariu despre subiectul „Comoara Imperiului Rus, aur ingropat pe fundul lacului”:
Marian spunea...

interesant

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.