duminică, 26 septembrie 2010

Comorile de sub apele Marii Negre, in fata Cazinoului de la Constanta ?

Grupuri de scufundători coboară în apele Mării Negre, din februarie până în noiembrie, în căutarea ruinelor şi a epavelor.


Epavele şi comorile aflate la adâncime sunt lăsate de stat la dispoziţia căutătorilor de comori, pentru că nicio lege nu protejează rezervaţiile arheologice subacvatice şi nici navele scufundate.


Un loc preferat de explorare este în faţa Cazinoului din Constanţa, unde se află danele scufundate ale vechiului Port Tomis, zonă neexploatată încă.



S-a realizat chiar si o "harta" a presupuselor "comori".


Cei care dispun şi de bărci pneumatice cu motor, se aventurează departe în larg, unde vestigiile nu sunt încă tulburate.


Din februarie până toamna târziu, grupuri de scufundători coboară în adâncurile Mării Negre în căutare de suveniruri rare.

O firmă de scufundări din Constanţa a găsit mai multe epave pe fundul Mării Negre. „Echipele noastre de scafandri au localizat o epavă scufundată în anul 1943, o navă germană de tip Raumboot.


În anul 2008, echipa a descoperit un submarin clasa Scuka, avariat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial", a declarat reprezentantul firmei . Sursa:http://www.adevarul.ro/locale/constanta/epave-litoral-constanta_5_201629839.html



Un comentariu despre subiectul „Comorile de sub apele Marii Negre, in fata Cazinoului de la Constanta ?”:
Anonim spunea...

Probabil o sa gaseasca multe amfore... :)

Sa va zic un banc:
Im primar la muzeu. Din neatenţie, dă jos cu o amfora, iar vasul de lut se sparge. Paznicul, palid, se apropie în fugă:
- Vai de mine, era o piesă care data de acum 3000 de ani.
- Uf... ce bine... ce m-am speriat, credeam că am spart ceva nou.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.