luni, 13 septembrie 2010

Spiritele care pazesc comoara din Poiana Trestiei

Se pare ca localitatile din Romania continand in denumire cuvantul "trestie" sunt pline de comori , si,  inevitabil, de spirite care le pazesc ... ( vezi si http://hartacomorii.blogspot.com/2010/09/comoara-dacilor-din-padurile-satului.html)


Locuitorii din Poiana Trestiei, judeţul Prahova, sunt convinşi că “Râpa Diavolului” e o zonă păzită de spirite rele şi ascunde multe metale preţioase, care au fost îngropate de haiduci. Pentru ca acestea să nu poată fi dezgropate de nimeni, pandurii ar fi blestemat locul, motiv pentru care mulţi căutători de comori s-au îmbolnăvit.

 
“Mulţi căutători de comori au înnebunit sau au rătăcit zile întregi, fiind găsiţi la zeci de kilometri depărtare, zgâriaţi, cu hainele sfâşiate şi cu privirea pierdută.
 
 
Bătrânii vorbesc despre nişte creaturi ciudate care au chip de oameni cu corp de taur, care îi sperie pe cei care vor să dezgroape comorile ascunse de haiduci”, povesteşte Vasile Popescu, un localnic a cărui gospodărie se află lângă “Râpa Diavolului”.
 
 
Sătenii mai spun că, în urmă cu mulţi ani, zona a fost sfinţită şi de trei preoţi, pentru alungarea spiritelor rele, însă, la scurt timp, slujitorii Domnului şi‑ar fi pierdut minţile. Sursa:http://www.libertatea.ro/stire/speriati-de-blestemele-rapei-diavolului-224107.html

Un comentariu despre subiectul „Spiritele care pazesc comoara din Poiana Trestiei”:
Anonim spunea...

Eu nu cred asta pana ce nu incerc si vad si eu.Daca ar fi adevarat,as fi socata si lumea s-ar schimba.!:(((!!!

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.