vineri, 22 octombrie 2010

Detectoare de metale pretioase - Detectorul MD 5008

MD 5008 este un detector de metale destinat cautarilor arheologice, cautatorilor de comori, relativ ieftin. Dotat cu 2 bobine in pachetul de baza acest detector poate detecta tinte ingropate pana la o adancime de maxim 3 metri. Folosind tehnologia de detectie VLF (Very Low Frequency) acest detector poate face discriminare intre metalele feroase si neferoase (aur, aluminiu, argint).



-Frecventa emisie: 6.99 KHz;
-Frecventa semnal: 437 Hz;
-Greutate: 2.875 Kg;
-Bobine: 25 cm si 33 cm;
-Programe: Toate metalele, Discriminare;
-Reglaje: Discriminare, Echilibrare sol, Sensibilitate, Nivel ton;
-Alimentare: 8 baterii sau acumulatori de tip AA sau D (1.5 sau 1.2 V);
-Sensibilitate cu bobina 25cm: moneda mica - 25~30cm, placa aluminiu 60x60x1cm-130~150cm, obiecte mari 2 metri;
-Sensibilitate cu bobina 33cm: moneda mica - 35~40cm, placa aluminiu 60x60x1cm-250~300cm, obiecte mari - 3.5 metri;
-Posibilitate alimentare externa pentru autonomie mare de functionare;

Acest detector necesita autorizare de la Politie.
Performantele prezentate mai sus sunt cele anuntate de producator in conditii ideale de utilizare (sol perfect uscat - 0% umiditate).

Pe unele foruuri si ite-uri unii afirma ca IN CONDITII REALE DE SOL PERFORMANTELE ACESTUI PRODUS SCAD FATA DE CELE OFERITE DE PRODUCATOR CU PANA LA 30-40% (o cutie de bere de 0,5 litri a fost detectata la 80 - 90 cm iar o oala de 10 litri la 1,5 metri).



Voi ce credeti? E adevarat? Este un detector bun sau unul pentru incepatori ?

25 de comentarii despre subiectul „Detectoare de metale pretioase - Detectorul MD 5008”:
Anonim spunea...

ma intereseaza pretul aparatului!!!

Anonim spunea...

Cred ca vreo 15 milioane, nou ?

Anonim spunea...

mai e valabil anuntul acesta?

Laurentiu spunea...

Ce anunt?!!

Anonim spunea...

am unul de vanzare cu acumulatori si incarcator la 300 e pt detali vb pe mes id cyfory

Anonim spunea...

m.ar interesa un detector bun pana la vreo 5sau6 metri cine ma poate ajuta

Alex spunea...

5-6 metri ? :))))

Anonim spunea...

5-6 metri da ce.i de ras

Cristi spunea...

Unde ai vazut tu detector in comerț sa scaneze cu adevarat in adancime 5-6 metri ? Cand il cumperi, sa sapi 6 metri si iti arunc eu o moneda si sa imi spui daca o vede.

Anonim spunea...

Toate dectectoarele mai mult max.2metri in adincim dect.ne mai mult

Cristi spunea...

What? Pe romaneste please....

Anonim spunea...

segg

Anonim spunea...

pai si cum dam inainte ?

Cristi spunea...

Mergem cu spatele :)

Un detector de metale acceptabil ca putere, dar cam instabil.

Anonim spunea...

frumos, imi place mult designul acestui site!Felicitari administratului

Administrator spunea...

Mulțumim pentru aprecieri, stimate cititor !

Anonim spunea...

Pentru toti anonimii care nu cred ca se poate detecta pana la 6 metri.
Detectorul TM 808 de la firma Whites poate detecta un obiect metalic de 8cm X 8cm pana la 1 metru adancime, 25cm X 25cm pana la 1,5 metri iar o masina intreaga la adancimea de 6 metri.Aceste date sunt prezentate de catre firma si nu cred ca mint.Problema la acest detector este ca e cam chior pentru obiectele mici precum monede,nu le vede.Acum voi stiti ce vreti sa cautati cu el, pentru o caruta cu bani ingropata la 5-6 metri e bun da poate sa-ti arate si un gol sub pamant la cativa metri si atunci sapi doar pentru placere.Mai sunt si detectoarele profesionale care depasesc 6 metri da acelea sunt pentru prospectiuni.Numai bine la toti anonimii ca avem acelasi hobby.

cristi spunea...

Nu ai inteles: lumea spune ca nu exista detector sa detecteze o moneda singuratică la adancimea aia, nu ca nu gaseste Carul de aur al lui Decebal la 6 metri. Lumea cauta monede si daca imi arati tu detector sa gaseasca o singura moneda de aur la 1 metru, nu la 6 metri cum spui tu, il cumpar pe loc.

Anonim spunea...

Eu am spus ca gasesti un corp metalic de volumul unei masini la 6 metri adancime si poti gasi un car cu saci plini de monede care formeaza un volum de material metalic de dimensiunile unei masini.
Dar mai bine am vorbii despre stirea de maine cum un detectorist a gasit mai multe arme dacice si varfuri de lanci si zabala de la cai folosite la ritualurile dacice de inmormantare.Aceasta da stire si arata realitatea.Pe cand banul de la 6 metri poate sa mai astepte acolo jos.

Anonim spunea...

Salut sunt EMY am si eu un M D 5008 si vreau sa zic ca nu am sapat niciodata degeaba eu cred ca merita bani pentru incepatori trebuie sa fi doar la locul potrivit si sa fie reglat bine si totul este OK.Daca aveti sfaturi si sugestii astept pe facebook emyyl_emyyl (szastica)

Anonim spunea...

Buna ziua,stiti pe cineva care ar inchiria un detector de metale? multumesc. trebuie autorizatie pentru a folosi un MD 5008?

detrax spunea...

Salut. Este ilegal sa inchiriezi detectoare de metale. Detectorul il poate folosi doar cel care are autorizatie pe el, tu nu poti folosi detectorul pentru care are altcineva autorizatie pe el. Detectoarele de metale au regimul armelor de foc. E exact cum ai cere de la cineva o arma imprumut.
De asemenea, si MD 5008 necesita autorizatie, ca orice alt detector de metale care poate fi utilizat la detectat tezaure.

Anonim spunea...

Fratilor cu md 5008am scos intradevar pise de la adancime mare dar nu face diferenta intre aluminu si restu ia tot la pachet

Unknown spunea...

Am vrut sa va întreb autorizația de la poliție la ce vârstă ți da ? Am voie la 17 ani ? Și trebe sa ai ceva școală , facultate ? Sau trebe sa faci niste cursuri ,?

Anonim spunea...

Nu trebuie sa faci niciun curs, trebuie doar sa fii major.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.