duminică, 20 februarie 2011

Imperiul geto-dacic - Nedumeriri istorice

Cine au fost geto-daci? Ce influenta au avut in istorie? Dacia este leaganul civilizatiei mondiale sau macar europene? Acestea sunt intrebari pe care multe persoane din Romania si din strainatate si le pun deseori. Pentru unii e un hobby, pentru altii e un stil de viata. Noi incercam sa fim impartiali. Nu ne permitem sa formulam raspunsuri la aceste intrebari, raspunsurile le veti formula dumneavoastra la comentariile acestui articol.

Harta Dacia in timpul lui Burebista ( sursa: Wikipedia)

De ce am facut aceasta introducere, oarecum iesita din tiparul cu care v-am obisnuit? Pentru a va atrage atentia asupra unei emisiuni pe care am gasit-o postata pe Youtube. Atat. Repetam, nu dorim sa formulam raspunsuri care se pot dovedi gresite sau poate adevarate. Decideti dumneavoastra, iar noi va invitam sa postati o parere mai jos la comentarii. Realizatorul emisiunii este Gabriel Gheorghe, laureat al premiului Academiei Române. Deci, sa urmarim emisiunea, hostata de Youtube ( calitatea materialului video este foarte scazuta ):

Partea 1



Partea 2



Partea 3

3 comentarii despre subiectul „Imperiul geto-dacic - Nedumeriri istorice”:
Anonim spunea...

Nu sunt fanatic al dacilor, dar eu cred ca acesti locuitori ai Daciei si a celor de dinaintea dacilor sunt leaganul civilizatiei omenirii. Cred acest lucru fiindca romanii, desi reprezinta sub 1% din populatia lumii, au dat peste 5 % din marii descoperitori ai lumii. Deci este ceva in gena românilor care s-a pastrat din gena stramosilor antici, care au fost fiinte foarte evoluate, poate primii si cei mai evoluati oameni de pe Pamant in acea perioada. De aceea cred ca geto-daci si mai ales tracii chiar au fost leaganul civilizatiei.

Aristotel spunea...

Doar se stie ca civilizatia omenirii au plecat din aceasta zona estica si centrala a Europei, ati uitat ca americanii sunt tot europeni, iar tracii erau primii si cei mai evoluati popor, chiar inainte de a se construi piramidele egiptene si civilizatia romana, greaca sau feniciana?

Unknown spunea...

Dupä asa un trecut glorios,am ajuns astäzi o tarä plinä de derbedei,infractori,mincinosi,evazionisti,care,culmea obräzniciei,pretind cä ei sunt cei chemati sä conducä ROMANIA.- Ce trebue sä facem ? -Sä ne unim si sä cerem JUSTITIEI sä-si facä datoria,cu sperantä cä ne vom späla obrazul de rusine,nu numai in fata poporului roman,dar mai ales in fata U.Europene,tara noasträ comunä.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.