luni, 14 februarie 2011

Zguduitor: Ciclicitatea civilizatiilor, dovedita de artefactele scufundate din Japonia ?

Undeva in largul coastei maritime japoneze, un mister acvatic ar putea zgudui din temelii istoria omenirii. Ar fi ultimul element dintr-un puzzle care ar dovedi ciclicitatea civilizatiilor: pe Pamant a mai existat o civilizatie dezvoltata la nivel mondial, asa cum este in zilele noastre, in care, inainte cu mai mult de zece mii de ani, oamenii cunosteau existenta celorlalte continente si se deplasau intre acestea, calatorind pentru a face schimburi economice sau culturale.

Toate acestea ar fi dus la o uniformizare a civilizatiei mondiale, cu elemente foarte asemanatoare intre diverse puncte de pe glob.


Ceva a distrus insa aceasta civilizatie, dar semne noi ale existentei acestei culturi stravechi, unificate la nivel mondial, ies la iveala in fiecare an.


Sa fi fost aceasta adevarata Atlandida ? Acesti antici sau atlanti, sa fi fost de fapt oameni tot ca noi, poate puternic evoluati tehnologic, organizati mondial, un stat international ( pentru noi acum stravechi ) sau o uniune de state, asa cum este acum Uniunea Europeana sau Statele Unite ale Americii ?


Nu o sa dezvolt aceasta ipoteza acum, o sa va las pe dumneavoastra sa detaliati la comentariile acestui articol posibilele implicatii, insa ceea ce m-a determinat sa aduc in evidenta aceasta posibilitate a fost un documentar gasit pe Trilulilu ( produs probabil de Discovery, daca sigla este cea originala), care prezinta cateva artefacte importante si supozitii puternice, in favoarea acestei idei a ciclicitatii civilizatiilor, chiar daca nu formuleaza in mod direct aceasta teorema.



PS: Bonus, inca un documentar, tot subtitrat in limba romana, legat cam de acelasi subiect, dar dedicat in special mitului Atlantidei, gasit pe Google Video, sper sa va placa si sa ramana cat mai mult timp postate acolo.



Asadar, va invit sa adaugati la comentarii parerea dumneavoastra, poate, pana la urma, adevarul va fi revelat !

2 comentarii despre subiectul „Zguduitor: Ciclicitatea civilizatiilor, dovedita de artefactele scufundate din Japonia ?”:
Anonim spunea...

Chiar, de ce nu m-am gandit inainte la faza asta, Atlantida de fapt nu era doar o insula, un loc undeva, ci o intreaga civilizatie planetara, asa cum suntem noi astazi, iar multe elemente ( de exemplu piramidele ) erau comune, s-au inspirat unii de la altii, pe diverse continente, asa cum de exemplu noi ne inspiram din alte culturi in constructii ( de exemplu zgarie norii, care sunt prezenti peste tot in lume ). Extraordinar, pentru mine aceasta idee reprezinta revelatia zilei !

Anonim spunea...

Probabil de accea se ascunde si adevarata existenta a piramidelor din Europa ( din Bosnia ), eu cred ca de fapt aceste Piramide au fost initial lasate ca semne pe tot globul, sa vada posibilele civilizatii viioare dezvoltate ca au existat si alte civilizatii inaintea lor, dar s-au distrus din orgoliu sau rautate, sau poate din prea multa industrilizare sau evolutie necontrolata a stiintei.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.