vineri, 18 martie 2011

Aurul joaca ? Iata o explicatie care poate distruge acest mit !

Multi dintre dumneavoastra ati auzit povesti in care se spune ca aurul ingropat "joaca", adica emite flacari de culori diverse care se vad mai ales noaptea sau doar in anumite nopti sacre. Poate multi ati vazut personal astfel de flacari misterioase. Dar daca totul nu este decat o iluzie a sperantei de a gasi comori? Daca este doar un simplu fenomen natural care nu are legatura cu comorile strabunilor ?


Explicatia care distruge acest mit ar putea fi gasita chiar in Romania ! Am gasit pe cateva site-uri informatii si fotografii interesante, care m-au pus pe ganduri: oare acest fenomen natural va explica definitiv legenda aurului  care "joaca" ?


Declarata rezervatie naturala inca din 1967, a anumita zona din Romania, care ocupa in inima satului Andreiasul de Jos o suprafata de 37,8 ha, este cel mai extins camp de "focuri vii" din Romania atat ca intindere, cat si ca debit de metan (50 tone/an)


Perimetrul care prezinta emanatii de gaze are o suprafata de aproximativ 400 m2. Hidrocarburile ajunse la suprafata ard singure sau pot fi aprinse. Flacarile sunt colorate, prezentand diverse nuante de albastru, rosu sau galben.


Numarul locurilor de iesire a hidrocarburilor nu este exact, ele se schimba pe masura ce apar noi orificii sau se inchid altele. Flacarile cu inaltimi de circa 30-40 cm sunt greu observate ziua, dar noaptea spectacolul acestora este feeric.


Inaltimile variaza foarte mult, de la cativa cm la aproape o jumatate de metru. Numarul, intensitatea, durata si inaltimea focurilor sunt foarte variate temporal (diurn, saptamanal, sezonier, anotimpual), conform observatiilor indelungate ale localnicilor. In timpul unor mici cutremure de pamant focurile au insa inaltimi de peste 2 metri. In perimetrul "Focurilor Vii" se intalnesc uneori si mici baltoace, care bolborosesc si din care iese de asemenea gaz metan dar care nu arde spontan.


Caile de acces sunt drumul national DN 2M Focsani - Odobesti - Andreiasu de Jos si, in continuare, dupa traversarea podului peste Milcov, drumul comunal spre Andreiasu de Sus. Coordonatele GPS ale campului de "focuri vii" sunt: N45 45.042 E26 49.986. Altitudinea relativa (distanta masurata pe verticala pana in albia Milcovului) este de 65m.


Asadar, aceste focuri vii pot fi o explicatie solid documentata stiintific a fenomenului aurului care "joaca", distrugand in mare parte, din pacate, acest mit.

Surse partiale: http://www.flickr.com/photos
/bogdangoim/4897232770 /sizes/o/in/photostream/ si http://foculviu.biodiversitate.ro/

66 de comentarii despre subiectul „Aurul joaca ? Iata o explicatie care poate distruge acest mit !”:
Anonim spunea...

este o diferenta intre gaz metan si asa zisul joc al aurului,la mine in zona apar o data la 7 anisi diferenta consta in;-un fel de gaz,care nu arde,ci sclipeste,dar se vede doar cind este luna plina,adica noaptea cind este senin,in zilele cind iese gazul acela si de obicei tine doar citeva ore,pina se epuizeaza presiunea exercitata de la curatarea aurului care se face odata la 7ani cam asta este

Anonim spunea...

In localitatea unde am copilarit , batranii povesteau ca uneori,in ajunul marilor sarbatori de peste an dar mai ales in noaptea de Sf. Gheorghe,Florii,Paste,Sanziene se vad peste campuri,prin crangurile de pe malul Ialomitei flacari verzi sau rosiatice ,semne ale comorilor ascunse de inaintasi.Cei care au vazut flacarile spun ca ele nu ard ca la un foc normal,sunt reci cu sclipiri nelumesti.Multi au insemnat locurile unde au vazut flacarile,au sapat dar foarte putini au gasit probabil ceva.De aici vorba care se spune despre comori ca se ascund si umbla pe sub pamant.

Anonim spunea...

Flacarile comorilor sunt diferite de focurile vii si nu pot fi vazute tot timpul sau din orice `pozitie`! Ele sunt de fapt o emanatie ionica care devine vizibila in anumite faze ale lunii cand sunt privite dintr-n unghi ce permite spectrului vizibil uman crearea refractiei oculare.Daca se incearca apropierea,flacara dispare...Culoarea reflectata este data de metalul existent in pamant iar inaltimea de cantitate si vechimea sa! www.detectoaredecomori.eu

Anonim spunea...

am vazut si eu de cateva ori "aurul cum joaca" problema e ca aurul in timp face un fel de caneala care are in compozitia sa foarte mult arseniu cine cunoaste stie ca e o substanta letala de aici se trag foarte multe legende cu oameni care au gasit comori si la scurt timp au murit si multe cei care au dinti de aur traiesc mai putin bolnavi de inima in general li se invineteste pielea in zona in care poarta aur si vb de aur pur puternic 24k dar sa revin la ce am de spus arseniu este putin similar cu fosforul in anumite inprejurari devine luminos langa aur umiditate si bine inteles in contact cu oxigenul devine o substanta luminoasa care pilpie deasupra comorilor este diferenta mare de la gaz la "jocul banilor" difera culoarea in primul rand gazul are culoarea albastruie cand arde,banii cand joaca flacara are culoarea aurului se inalta si se coboara e frumos sa vezi acest lucru ai impresia ca respira aurul,ca joaca

Anonim spunea...

am auzit de la bunica ca niste oameni au mers intr-un loc unde au vazut ''aurul jucand'' si au murit instantaneu

Anonim spunea...

vinatori de aur sunt nisie demoni care distrug bogatiila pamantulei

Cristi spunea...

... si tu distrugi limba română. :))

Anonim spunea...

Bai anonim dar parlamentari nostri care ne fura de nu mai putem ce sunt, cel putin vanatori de aur nu fura de la oameni cinstiti ci cauta in pamant ceva ce ne este dat de Dumnezeu sa folosim nu sa lasam in pamant sa il foloseasca el. comunisti au dat tezaurul la rusi, si cei care ne conduc tara, ne vand bucata cu bucata si ne fura de nu mai putem si tu condamni niste oameni care au o pasiune si ce este mai important nu fura de la nimeni ca doar bogatia pamantului este a tuturor.

Anonim spunea...

Buna seara am citit totce sa scris aici si vreau sa va spun care este adevarul si il intelege doar cine a vazut ce am vazut si eu,in momentul in care aurul joaca de la distenta se vede o flacara albastra ca cea de la aragaz iesind si coborand din pamant iese de m-ai multe ori.Eu am vazut 2 comori in locuri diferite jucand in noaptea de revelion si de Sf Gheorghe, una din ele am vazut-o de 2 ori.In timp ce urmaream una am vazut alta jucand si sincer nu imi venea sa cred ce vad ziceam cum e posibil sa urmaresti una si sa vezi alta,m-am bucurat enorm.E ceva unic,dar e foarte greu sa scoti una.Este adevarat tot ce se spune ca aurul produce un gaz numit arseniu si daca sapi si respiri gazul poti sa mori,de asta se spune ca unii oameni cand au sapat au murit sau la o anumita perioada de timp relativ scurta,pt. ca nu au asteptat sa joace aurul adica sa se curete si sa se arda sau elimine arseniul.De aici pleaca si chestia ca cica sunt blestemate,nu sunt blestemate ci e gazul care omoara,am auzit de un caz in care cineva a sapat si a murit dar nu ajunsese la aur va dati seama ca erau cativa ani de cand nu se curatase pt.a avea concentratie mare si cantitate de gaz.Ele se scot la o zi sau doua dupa ce joaca,si nu se face nimic fara cap adica trebuie sa fii pregatit pt. orice.Ce sa va m-ai spun,aaaa cea care am vazut-o de 2 ori am vazut-o odata in noaptea de revelion si a 2 oara de Sf.Gheorghe.Sunt multe persoane care nu cred dar daca ar vedea ....nu ar m-ai sustine aceeasi idee.Daca va place ce v-am scris raspunde-ti pt.ca asta nu e nimic sunt foarte multe lucruri de stiut si foarte multe secrete......sper sa va fie de folos aceasta informatie.

Daniel Vlad spunea...

E interesant ce ai spus, dar cum a ales aurul sa isi elimine acumularea de gaz si sa arda tocmai in zilele de Revelion si Sfantul Gheorghe, conform unui calendat omenesc? Asta nu inteleg, e destul de ciudat ca legile fizicii si emanatia chimica sa se aplice dupa un calendar uman. Ai un raspuns stiintific la asta, asa cum ai avut si pentru explicarea fenomenului amintit ?

Anonim spunea...

De ce se intampla de revelion si de Sf.Gheorghe nici eu nu pot sa imi explic dar eu cred ca se elimina gazul acela cand e presiunea prea mare ca la un vulcan care erupe si la aceea care am vazut-o eu si probabil a fost o simpla coincidenta sa fie in noaptea de revelion si Sf.Gheorghe.Normal eu cred ca gazul devine vizibil la o anumita temperatura si umiditate a aerului de exemplu cand am vazut eu flacara era spre dimineata in jurul orei 5 si era foarte frig afara.Ar mai fi o ipoteza in care gazul devine vizibil datorita aerului si luminii indirecte oferite de luna,ceva asemanator cu aurora boreala dar cu mare diferenta.

Anonim spunea...

Chiar as vrea sa stiu daca are altcineva o alta explicatie....si daca o are sa o posteze asa ne largim orizonturile....

Anonim spunea...

si daca at vazut flacara at gasit ceva

Anonim spunea...

am vazut-o de la distanta dar nu am cautat nici nu am pus semn pt ca eram departe dar stiu locatiile cu pe o suprafata de cateva zeci de metri patrati.

Anonim spunea...

Stie cineva cum se interpreteaza flacara,pt.ca am citit pe undeva ca cica inaltime spune la ce adancime ar fi ingropata,grosimea spune dimensiunea sau cantitatea si de cate ori iese la suprafata vechimea este adevarat?

Anonim spunea...

Cunosc istorii despre comori care au luminat inainte de Sf.Gheorghe cu cateva zile deci cum va spuneam aurul sau argintul nu joaca mereu de Revelion sau Sf. Gheorghe acelea sunt simple coincidente.

Anonim spunea...

Sa va spun o chestie tare de tot,exact cum se spunea ca omul acela a descoperit metoda de a descoperi toate comorile am descoperit si eu una chiar pentru toate dar sunt curios daca e diferita de a lui.

Anisoara spunea...

Pai spune-ne.

Anonim spunea...

Pai daca spun asa ceva se alege praful de istorie si e simplu daca va ganditi putin.

detrax spunea...

Atunci sunt povesti. Si eu am descoperit cum sa zbor pe Marte si inapoi. Dar nu pot sa spun, ca dă NASA faliment. Crezi că vorbesti cu copii pe aici ?

Anonim spunea...

Nu cred ca vb cu copii pt nu copiii sunt aici.Eu am si dovezi solide cand fac o afirmatie.

Anonim spunea...

Voi ce credeti despre blesteme este adevarat?Am auzit ca cineva sa dus sa scoata o comoara si in timp ce sapa a inceput sa cada pietre din cer.Ce crede-ti?

detrax spunea...

Nu credem. Poate că era comoara otr[vita mai zic. Dar asta cu pietrele e posibil doar daca era langa un munte si a pornit vreo avalansa. :)

Anonim spunea...

Asa cred si eu ca de fapt toate sunt otravitoare dar cred ca a aruncat cineva cu pietre care stia ca se duc sa o scoata si sau speriat:)

Anonim spunea...

lasati vrajala cu spirtul ca numai merge hahahahaha

Anonim spunea...

Pentru anonim din 21-23 mai 2013 am vazut si eu o flacara galbena cred ca avea peste un metru innaltime care se ridica si cobora eram atat de uimit ca nu mi-am luat ochi de la ea dar nu a tinut mult vreo 2-3 minute, era o seara cu luna plina. Cum facem sa povestim mai multe despre acest fenomen?

Andreea spunea...

Păi povestește-ne și nouă....

Anonim spunea...

Daca e ceva in acel loc se afla tot acolo, numai ca e nevoie de cineva cu un detector bun si cu multa experienta pt. a scana zona.

Anonim spunea...

mai baiete ai repetat intruna cu flacara aia pe care ai vazuto, tu crezi ce spui !!..... ca emana aurul arsenic...., in chimie nu exista asemenea reactii si din cate stiu eu aurul nu oxideaza sau ceva de genu ca sa emane gaze... poate tu dupa o portie de fasole ca sa ai burta plina si timp sa povestesti

Anonim spunea...

Stai calm colega, tu esti putin in ceata dupa sarbatori, eu nu am pomenit nimic de arsenic.

Anonim spunea...

Acuma fasaie numai unpic si degeaba te chem ca nu ai ce sa vezi.Da la primavara cand se moaie pamantul o sa rabufneasca iara pana la 2 metri si o sa fie iara galbena si apoi albastra iar la urma violet ca flacara violet e la moda printre sefii de la guvern. Si atunci vi tu cu detectorul tau bengos si o sa gasim comoara lui Brancoveanu si o sa fim la TV. Da nu te grabi ca poate piere flacara si paurma suflam in buze a paguba.

cris spunea...

Daca tot esti acolo, ai si tu un telefon sa filmezi si sa pui filmuletul pe Youtube sau pe Trilulilu ?

Anonim spunea...

salutare baieti...eu ma aflu intr o zona in care am auzit multe mituri si legende legate despre aur...mai ales ca stau pe langa un drum prin care romanii si au facut loc,a urmat Kraiu Iovan care sa ascuns in zona noastra,dupa Franz Iosif si multe alte mituri,adevarul e ca multi cauta si din ce am auzit cativa au gasit...mirarea mea a ost cum peste noapte s au imbagatit..de curand.un prieten f bun a vazut o flacara care iesea din pamanat si dupa s au oprit brusc...stie locul cu aproximatie dar nu stie exact unde...si ma gandesc ca nu is 2-3 banuti dac a iesit flacara asa de mare.ce imi recomandati???

Anonim spunea...

Pt. Anonim 23 ianuarie2014, 10:08

Daca poti sa specifici ce culoare avea flacara,inaltimea,forma si de cate ori a fost vazuta nu conteaza de cine poti intreba batranii din zona.Putem sa vb. m-ai multe...

Anonim spunea...

Salut,am auzit ceva legende de genul asta e la mama si noi stam aproape de Sinaia. pe aici nu e nici un fel de gaz sau ceva de genu si tot apar,chiar un vecin a dezgropat aurul de sub aceste flacari albastre spre movulii si in cateva luni a murit
voi ziceti doar de stiinta si dastea dar nu vreti sa credeti in legende ca sunteti voi atei si va credeti cei mai tari
Daniel Vlad are dreptate si el,cum sa se ia reactiile chimice si astea dupa calendare omenesti?
deci asta va ramane un mister in continuare deci nu mai luati voi concluzii de genu asta daca nu credeti in legende

detrax spunea...

Anonim de mai sus, si miracolele sunt tot stiinta, dar una neexplicata inca. De exemplu curentul electric: daca vedea unul acum 1000 de ani un televizor cu filme, considera ca e vrajitorie sau miracol. E de fapt tot stiinta, dar neexplicata. De aceea multi incearca sa discute mai stiintific, la nivelul intelegerii noastre actuale.

Anonim spunea...

Buna dimineata!Poate cineva sa-mi explice in mod detaliat o modalitate de a dezgropa o comoara in mod sigur (avand in vedere ca ii stiu pozitia aproximativa,dar nu imi permit un detector de metale)?Am inteles ca acele flacari sunt nocive,dar aurul acela nu este periculos cand nu emite acele asa-zise flacari?

Anonim spunea...

Chiar daca faza cu flacarile ar fi adevarata, flacarile pot iesi la distanta de 10 metri vertical sau orizontal, asa ca te apuci sa sapi fantani adanci de zeci metri, din metru in metru, pe o suprafata de 100 metri patrati ?

Anonim spunea...

Salutare, am vazut zilele acestea o flacara alba care iesea din pamint, de inaltime ar fi fost de 2 metri si a tinut maxim 1 minut, poate cineva sa spuna ferm din experianta proprie ca este vorba despre o comoara? merci anticipat.

Anonim spunea...

Nu e neaparat o comoara.... Data viitoare sa o filmezi, mai ales ca a tinut 1 minut, era buna de dovada...

Anonim spunea...

Da ar fi fost o dovada...Deci poate spune cineva ca a vazut ceva asemanator, a facut sapaturi, si a dat de ceva interesant? In online deocamdata, am gasit doar legende ce spun ca la locul comorii ar aparea astfel de fenomene..

Anonim spunea...

Buna am vazut si eu o flacara albastrie acum vreo 2 luni si am auzit de asa zisele comorii jucand stiu locul dar nu stiu ce sa fac ce ziceti sa ami ancerc norocul

Stefan13 spunea...

Salut, detin un detector profesional "Lorenz Z1"inclusiv data logger pentru scanare 3D. Sunt autorizat, daca mai este de actualitate, ma puteti contacta. O seara buna!

Anonim spunea...

Salut. O poveste de genu acesta cum ca in anumite nopti aurul joaca am auzit de la o bunica care a si vazut acest fenomen,din spusele ei, intrebarea mea ar fi: In urma focului acela nu ramane nici o urma gen iarba ofilita sau urma de arsura ? Astept pareri !

Anonim spunea...

Salut Stefan 13,cum va pot contacta in legatura cu scanarea unei zone, aici nu se poate lasa o adresa de mail sau altceva !Poate stiti o cale de a discuta mai multe !

HD Satelit România spunea...

Poti discuta cu cont Google+, adica sa nu postezi anonim, si atunci te adauga el la prieteni si discutati in privat. Asa cum am postat eu.

Anonim spunea...

Este adevarat ca omul din totdeauna a fost atrás de metale si pietre pretioase , atat in trecut cat si in prezent ,
NU contrazic comentariile dvs , o parte din aceste persoane sunt sigur ca au trecut prin aceste experiente care iti dau fiori , te sperie , emotioneaza in acelasi timp ,
Sa ma prezint Cristian ma numesc , mai mult NU pot si NU doresc sa detaliez despre mine ca om , DAR am sa va detaliez cateva aspecte despre comori ascunse care exista cu adevarat
Cunosc o zona din judetul dolj unde aceste fenomene sunt multe ( jocul aurului ), acum am o varsta insa de mic copil mergand cu bunicii si strabunicii la camp , specific ca plecatul la camp se facea la primele ore ale diminetii ( 4 sau 5 dimineata ) NU existau mijloace de transport moderne , dansii imi aratu locuri care ma fascinau , de ce ? se putea observa clar cum din pamant ieseau flacari violet-albastru-portocaliu ( amestecat ) , si chiar imi comunicau ca undeva exista comori ascunse ,
Au trecut anii si lucrurile au inceput chiar sa devina realitate , de ce ? intrucat sunt persoane care au cautat si au gasit metalul pretios in forma de monede sau obiecte , ideea este ca au fost gasite in alta locatie , NU unde cunosc eu
Se spune ca in aceasta zona era un drum de prescurtare care lega puncte importante de comert din sudul tarii , tot la fel sunt marturii ca pe aici treceu romanii sa poata ajunge catre ardeal
NU stiu cat este de adevarat insa va pot spune ca exista comori ascunse in pamant , corect cred ca este adevarat si faptul ca sunt blestemate insa blestemele se pot desface ( indeparta ) o spun batranii intelepti
Ca o legenda spusa de batrani unde am asistat si eu fiind copil cu zeci de ani in urma se povestea despre un lac care acum NU mai exista si unde se zice ca a fost ingropat un car ( mijloc de transport cu roti din lemn )plin cu aur , in transcursul anilor , zecilor de ani lacul a secat si locul respectiv a devenit plan ( drept ) , este o legenda spusa si vorbita de oamenii batrani din zona , lucru care si acum in zilele noastre poate sa fie inca confirmat de cei care se mai gasesc in viata
Adevarul este ca NU am dat importanta la faptul ca am vazut cu zeci de ani in urma cum ieseau flacari din pamant , pentru mine a fost si este ca in povestile pentru copii , insa cred ca exista comori ascune in pamant , acest aspect a fost confirmat si pe viitor se va discuta despre aceste subiecte ,
In dolj exista multe legende despre comori ascunse , sa NU credeti ca doresc sa scriu intru-cat NU am altceva de facut , cu adevarat exista comori ascunse , insa NU sunt vizibile la orice ora sau orsicarei persoane ,
Multumesc


Unknown spunea...

salut am 36 de ani si povestea comorii care juca mi-o spunea bunicul mereu ,in copilarie credeam ,dar ultima oara cand mi-a spus ca iar a jucat comoara aveam deja 33 de ani si i-am spus sa ii povesteasca baiatului meu ca eu nu mai cred in povesti si sa suparat enorm,acum am mai vorbit cu memri ai familiei si le-am povestit si toti spun ca si lor le-a povestit bunicul despre comoara care joaca dar ca nici unul nu a vazut-o .Si nu era nebun sau senil ,asa ca am ramas un pic pus pe ganduri

Anonim spunea...

Comentariile,in proportie foarte mare sunt corecte.Cu toate ca lumini spontane tasnind din pamant vazute noaptea de anumite persoane si in conditii speciale au multe explicatii,unele lumini tip flacara chiar sunt produse de comori de mult ingropate.Produsi gazosi care se acumuleaza la nivelul comoarei ingropate si eliberati la suprafata pamantului se ionizeaza in contact cu oxigenul din aer si produc vestitele lumini tip flacara care exact cum afirma multi dintre voi este rece si nu produce leziuni la nivelul pielii.Comorile 'joaca' in anumite conditii fizice care tin de presiunea atmosferica,influenta gravitationala a lunii,starea solului,si cantitatea de gaz acumulata in urma procesului de oxidare a metalelor din care este alcatuita comoara.Trebuie luat in calcul faptul ca foarte multe comori nu cuprind doar aur ci si alte metale cu regim de oxidare mai mare,argint si cupru in special.Nu este exclusa o legatura empirica dintre jocul comorilor si anumite zile calendaristice cu semnificatii speciale,totusi parerea mea este ca sunt doar coincidente.

Anonim spunea...

Si bunicul meu a vazut aurul jucand in noaptea de anul nou, pe la 4-5 dimineata . . este adevarat, mai ales k zona respectiva este la doar cateva sute de metri de un fost conac boieresc si ar mai fi fost gasita o comoara cu vreo 30 de ani inainte cam prin aceasi zona . . ar fi venit si securitatea atunci la urmasii boierilor sa caute aurul gasit povestesc batranii . . Nu este un mit, e adevarul pur

Unknown spunea...

Dacă mai știi locul te ajut să facem o scanare să vedem dacă e ceva.

Anonim spunea...

Stiu locul, faca ai un detector de metale performant, te astept . . stiu 3 locuri unde ar putea fi ceva

Unknown spunea...

Am cel mai performant detector care există pe piață (Lorenz Z1). Poate scana păna la 4 metri adâncime și imaginile se pot vedea pe laptop după aceea. Numele meu este Burada Fanus. La nume (legat) adaugi @gmail și-mi trimiți un mesaj. O zi bună! Aștept un mesaj.

Unknown spunea...

Salut, am cel mai performant detector care există pe piață (Lorenz Z1). Numele meu este Burada Fanus. După nume adaugi gmail și-mi trimiți un mesaj.
O zi bună! Aștept mesajul.

Unknown spunea...

Am cel mai performant detector care există pe piață (Lorenz Z1). Cum facem să luăm legătura ?

Anonim spunea...

Ai primit mesajul meu??

Unknown spunea...

Da. Verifică e-mail.

Unknown spunea...

Se poate anchiria?

Anonim spunea...

Nu. Detectorul trebui folosit doar de cel care are autorizatia legala.

Parinte spunea...

Si mie mi-au povestit mama si bunica despre acest joc la aurului. Cand aveam vreo 13 ani am citit intr-o carte o explicatie stiintifica pentru acest fenomen. De fapt, din pamant, ar iesi flacari doar acolo unde au fost cadavre ingropate la suprafata (in urma roazboaielor, cai oameni, etc), iar prin descompunere s-a generat suficient fosfor care odata acumulat gaseste drumul spre suprafata pamantului luand foc instantaneu. De la chimie stim ca fosforul in contact cu oxigenul din aer reactioneaza generand o flacara. Cred ca e o explicatie stiintifica plauzibila. Dar si eu inca am indoielile si intrebarile mele....

Anonim spunea...

are cineva scanere de f mare adincime gen ger titan 1000 sau mega g3 ?.....cica "bat" la 40-45m si exista cel putin o tinta precisa pt. asta!...sunt si f scumpe!.....14500 si 5400 parca.....eu nu am posibilitati si nici autorizatie.....poate cineva mai bogat.....

Kogaion78 spunea...

.....revin.......stie cineva unde este elesteul piriul si locul numit chiei din legende cu taranul din chitid ?.....era la coasa unde ???.....zice mai incolo ca multi au inceput sa caute pina au gasit cetatea gradistea....(???)

Kogaion78 spunea...

vi se pare corect sa se mparta cu statu 50%-50% si nu 30-39 ???........cred ca se impune aici echitatea prin egalitate!.....

Anonim spunea...

Exista poze sau filmari?despre aceste flacari?

Anonim spunea...

Nu cred că se pot filma. Din ce am înțeles de la niste bătrâni, sunt lumini de scurta durată și de intensitate vizuala redusă, deci telefoanele obișnuite nu au capacitatea de a surprinde aceste așa zise flăcări de comori. Probabil doar cu un aparat foto profesional, cu filtre, cu expunere mai îndelungată, s-ar putea obține o astfel de imagine. Dat cine sta să se chinuie să vâneze astfel de imagini? E apropiate imposibil de realizat, cu șanse zero de reușită, timp pierdut pentru fotograf. Rămânem mai bine la legende și povești frumoase.

Anonim spunea...

Este chiar adevarat
Chiar in aceasta seara am vzt asta

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.