marți, 21 iunie 2011

Cel mai mare smarald, o comoara neslefuita

Cel mai mare smarald din lume a fost expus recent, sub pază strictă, într-un muzeu din Columbia, ţara în care a fost găsit. Mineralul, inca neşlefuit, numit "Fura", cântăreşte 2,27 de kilograme, potrivit specialiştilor. Uriaşul smarald a fost descoperit în urmă cu 12 ani în Boyaca, la 47 de mile distanţă de Bogota. Smaraldul îşi păstrează forma originală, potrivit lui Jamie Rojas, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Smaralde din Columbia, citat de ITN.


Este o piesă unică şi nu are niciun sens să o spargi, pentru că este cea mai mare găsită vreodată. Spartă, ea şi-ar pierde valoarea, mai spune acesta. Fura este estimată având 15.000 de carate! Columbia este cunoscută drept una dintre cele mai mari exportatoare de pietre preţioase din lume.
Până în prezent, uriaşul smarald, o adevarata comoara bruta care a mai fost admirata la diferite expoziţii de profil din lume, nu a mai fost expus în Columbia, din motive de securitate.



Surse: http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/ 809804/Cel-mai-mare-smarald-din-lume- expus-pentru-prima-data-in-Columbia/; http://www.gandul.info/magazin/ cel-mai-mare-smarald-din-lume-a-fost-expus-in-premiera-la-bogota- columbia-specialistii-nu-pot-estima-valoarea-uriasei-roci -video-8356565

Niciun comentariu despre subiectul „Cel mai mare smarald, o comoara neslefuita”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.