luni, 22 octombrie 2012

Știe locul unde se află o comoară de 3 milarde de dolari ?

Un american susține ca știe unde se află o epava care dateaza din al Doilea Razboi Mondial, plina cu platina in valoare de aproximativ trei miliarde de dolari.

Greg Brooks a declarat ca epava respectiva este a vasului SS Port Nicholson, scufundat in 1942, si se afla la aproape 80 de kilometri in largul Oceanului Atlantic, potrivit BBC.

Brooks a afirmat ca pe vas s-ar afla lingouri de platina, care reprezinta plata din partea Uniunii Sovietice pentru Statele Unite, pentru aprovizionarile de razboi.

Americanul a precizat ca el si echipa sa nu au adus la suprafata apei vreun lingou, pana acum, dar ca vor incepe operatiunea de scoatere a comorii din apa în curând. Epava se afla la o adancime de peste 200 de metri.



"Voi lua comoara, intr-un fel sau altul, chiar daca va fi nevoie sa scot la suprafata intregul vas", a mai spus Brooks, care nu a anuntat mai devreme comoara gasita din pricina discutiilor privitoare la drepturile de proprietate asupra descoperirii sale. El susține că a gasit comoara in urma cu patru ani.


Unii s-au aratat sceptici ca vasul ar putea contine platina. In plus, legea maritima ar putea complica revendicarile asupra dreptului de proprietate.

Aceasta comoara ar putea reprezenta una dintre cele mai mari gasite vreodata si, totodata, un motiv de disputa internationala.



Un avocat care reprezinta Guvernul britanic a spus ca nu este clar ca vasul ar fi transportat vreodata platina si ca inca se fac cercetari asupra incarcaturii care se gaseste pe vas. El spune ca, dupa ceretarile initiale, se pare ca vasul transporta in mare parte masinarii si echipamente militare.

Marea Britanie va astepta pana cand se vor incheia operatiunile, inainte de a decide daca va revendica incarcatura navei.

Vasul era unul britanic de comert si a fost scufundat de o nava germana, intr-un atac in urma caruia au murit sase persoane. El se indrepta spre un port din New York si se pare ca ar fi continut in jur de 70 de tone de platina, care valorau la acea vreme 53 de milioane de dolari.

Un comentariu despre subiectul „Știe locul unde se află o comoară de 3 milarde de dolari ?”:
Anonim spunea...

asta da descoperire

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.