vineri, 7 iunie 2013

Adevărata comoară a faraonului Keops nu a fost descoperită ?

Celebrul egiptolog Zahi Hawass a facut o dezvaluire uimitoare referitoare la Marea Piramida de la Giza, unde, potrivit afirmatiilor sale citat de ziare.com, exista o camera secreta care ascunde o comoara a faraonului Keops, ascunsa de mii de ani

Fostul sef al Consiliului Suprem al Antichitatilor din Egipt a tinut o prelegere despre promovarea turismului din tara sa, la Muzeul Royal Ontario din Canada, potrivit Live Science.

Hawass a afirmat ca exista unele descoperiri uimitoare care asteapta sa fie facute in Egipt, inclusiv mai multe morminte din Valea Regilor si o camera de inmormantare secreta care contine comori din interiorul Marii Piramide construita de faraonul Khufu, cunoscut si sub numele de Keops.

In prelegerea sa, Hawass a declarat ca este incantat de munca robotului care a patruns in interiorul Marii Piramide, in decursul ultimelor doua decenii. Una dintre incaperile descoperite se numeste "Camera Reginei" care contine doua deschizaturi care merg in interiorul piramidei, dar nu patrund in afară.

Puțurile descoperite pot arata calea spre camera mortuara secreta a lui Keops, unde a fost inmormantat. Desi piramida contine deja trei camere cunoscute, Hawass a declarat ca locul de inmormantare al lui Keops nu a fost gasit.

"Eu cred ca aceasta camera a lui Keops nu a fost descoperita inca, iar toate cele trei camere au fost doar pentru a induce in eroare hotii, iar comorile lui Keops sunt inca ascunse in interiroul Marii Piramide", a spus Hawass.

"Nu exista nicio piramida dintre cele 123 de piramide din Egipt care sa aiba acest tip de usi cu manere din cupru. Cu adevarat, ele cred ca ascund ceva", a precizat egiptologul.

Hawass considera ca exista multe alte lucruri care vor fi descoperite. "Mormintele lui Thutmose al II-lea si al lui Ramses al VIII-lea nu au fost gasite inca si ale tuturor reginelor din dinastia a 18-a (din perioada anilor 1.550-1.292 i.Hr.)".

Un comentariu despre subiectul „Adevărata comoară a faraonului Keops nu a fost descoperită ?”:
Anonim spunea...

eu mai sunt unicul care stie unde este comoara hahahahahahah care numa crede este treaba lui
dar acea comoara trebuie ramasa in locul unde este pentru ca este blestemata acela de o va atince va muri siel si toti urmasi neamuli sau unchiul meu a murit la 2 luni dupa ce a gasit o harta intimp ce face lucra la reforma unei cladiri antica dela marginea egiptului numai eu stiu unde a ascunso dar ma pus casa jur pe vederea si auzul meu daca voi spune cuiva

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.