sâmbătă, 7 septembrie 2013

La pescuit de "comori" cu magnetul

Exista unii pasionati in detectie care cauta comori in ape, folosind nu detectoare de metale, ci magneti puternici.

Acesti magneti se gasesc pe diverse siteuri online, chiar si in România, la preturi acceptabile.

Pot fi magneti standard ( dar cu masa mai mare ) sau supermagneti de gen Neodymium, dar care sunt predispusi la coroziune. Totusi acestia din urma au avantajul de a avea mai mica greutatea, raportata la forta crescuta de atracție magnetică ( de exemplu 175 kg ).

Bineinteles, probabil 99, 9% din cazuri veti pescui pietre care raspund la atragctia magnetica sau gunoaie ( bucati de fier, cârlige de undite pierdute de pescari, vreun cutit pierdut ), dar cateodata exista sansa sa gasiti si cate o relicva interesanta, monede vechi feroase, vreun ceas vechi, vreo cutie cu bijuterii, vreo sabie sau o relicva din Al doilea Razboi Mondial.

Oricum, pana la urma e un hobby pentru relaxare, nu prea costisitor, mergeti mai des in natura si "momeala" trage non-stop, spre ciuda pescarilor care prind peste doar cateodata.

Magnetii nu sunt mari, ci pot fi doar si de dimensiunea unei pietre numai bună de aruncat in apă.De exemplu, magnetul din imaginea de mai jos castareste 110 grame si

Aveti nevoie pe langa magnet si de coarda, frânghie sau funie la fel de puternică, pe care sa o atasati de carligul magnetului. De exemplu, magnetul din imaginea de mai jos are 110 grame si poate ridica greutati de 55 de kg. L-am gasit pe un site German la pretul de aproximativ 10 euro.



Magnetul din imaginea de mai jos este capabil sa  ridice aproximativ 110 kg  si are o greutate de 270 grame si era la pretul de aproximativ 20 de euro.



În funcție de magnet ce ai nevoie de diverse tipuri de frânghie.

De exemplu, daca aveti un magnet cum e cel din imaginea de mai sus, dar folositi o franghie care are o tracțiune de 6 kg, si ati gasit un obiect greu, aveti toate sansele ca franghia sa nu reziste si lupta cu "pestele cel mare" sa fie pierduta, de asemena ca si magnetul.

Oricum, o franghie alba sintetică pentru rufe, nu cred ca se va rupe usor. Totusi ar fi preferabil o franghie portocalie, in caz ca se rupe, un scufundator sa poata recupera magnetul, gasindu-l mai usor cu ajutorul capatului funiei rupte, mai vizibila daca este portocalie.


Totusi nu recomandăm astfel de scufundari, care pot fi foarte periculoase si le faceti absolut pe riscul dvs. Mai bine cumparati mai multi magneti.

Important e si noudul, pe care trebuie sa il faceti intr-un mod cat mai stabil, efentual in stilul laț, ca in imaginea de mai jos.


Sau puteti face un nod si mai puternica, cum ar fi nodul ancoră.










Când mergi la pescuit cu magneții, singurul lucru care mai ai nevoie este apa. Dar dacă vrei să prinzi altceva decât doar capace de sticle și cuie, există unele locuri care sunt mai bune decât altele. Trebuie sa va ganditi unde ar putea fi locuri in care cineva ar putea pierde ceva în apă. Dar oricum este relativă aceasta supozitie.
Un sfat pe care pot sa vi-l dau este cautarea in fântâni, unde sansa de a se fi pierdut diverse obiecte este destul de mare, existand fântâni chiar vechi. Insa nu e civilizat sa arunci magnetii in fântâniile publice. Incercati în fântâniile amicilor sau cu aprobarea proprietarilor, daca sunt pe domeniu privat.

Care metodă este cea mai bună atunci când merge la pescuit cu magnetii ?

Nu prea exista o astfel de tehnica, mereu trebuie sa incercati metode diferite.

Puteti folosi tehnica de coborâre a magnetului si apoi ridicare, de pe und pod. Acesta nu este prea eficace, pentru ca zona de acoperire este mult mai mica decât la alte metode.

Sau puteti folosi metoda de aruncare si tragere. Această metodă ar trebui să fie tehnica cea mai utilizată de cele mai multe ori. Doar aruncațți magnetul departe și trageți-l inapoi. Uneori insa veți pierde lucrurile pe care le prindeti, datorita opozitie celorlate obiecte sau fundului apei, care opune rezistenta tragerii si poate indeparta obiecte importante de magnet.



Sau poate chiar sa folositi metoda de aruncare, tragere si mers, folosita pe poduri. Aruncati pe linia paralela cu malul sau podul, trageți până când coarda se strange, apoi mergeti locul magnet unde este magnetul pe fundul apei si apoi il trageti în sus.

Bineinteles, metodele sunt probabil infinite si descoperirea lor si a relicvelor tine de imaginatia si norocul dvs.

Spor la pescuit relicve !

5 comentarii despre subiectul „La pescuit de "comori" cu magnetul”:
Anonim spunea...

Ce chestie interesanta. Chiar o sa ma apuc de asa ceva !

Anonim spunea...

MKB

Incearca mai bine sa il arunci in "cutia milei" ai mai multe sanse de castig cand tragi de sfoara in sus. Si nu uita sa predai 24% si fiscului.

Vlad spunea...

Domnule anonim frustrat lasa lumea sa viseze si sa spere. Veneai tu si iti dadeai cu parerea. Rai sunteti

Anonim spunea...

Este posibil cu rabdare si insistenta sa gasesti si lucruri interesante in unele locuri.Singurul dezavantaj este ca odata cu vechimea obiectelor feroase in apa,creste si gradul de corodare daca nu au acoperire de protectie.Exceptie acelea inoxidabile pe care le ia magnetul sau vre-o cutie din fier cu ceva neferos dar valoros in ea.Doar cine cauta gaseste...Succes!

Vass Dorin Magneo smart SRL spunea...

Cel mai puternic magnet de cautare metale este modelul oala 75 mm la 115 lei, cu forta de prindere de 160 kg. Modele mai mici de 60 mm/ 110 kg- 84 lei, 48 mm -52 lei, 42 mm- 40 lei , 32 mm - 25 lei. Mai ieftin in Romania http://magnetiputernici.ro/Magneti-oala/magneti-oala-neodim

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.