luni, 10 februarie 2014

Video: Unde e ascunsă comoara lui Constantin Brâncoveanu?

Un adevărat scandal s-a iscat la sfârşitul anului trecut în localitatea Baia de Aramă, din judeţul Mehedinţi, pentru o presupusă comoară a lui Constantin Brâncoveanu, care ar fi ascunsă sub Mănăstirea „Sfinţii Voievozi“, construită de domnitor în anul 1700.


După ce ani întregi căutătorii de comori au săpat ilegal în zona mănăstirii, în luna noiembrie a anului trecut, o echipă de cercetare de la Muzeul de Istorie al Transilvaniei din Cluj a început să sape chiar lângă zidul bisericii, în căutarea aceleiaşi comori. Localnicii, dar şi preoţii, au chemat autorităţile, susţinând că, de fapt, arheologii sunt mână în mână cu căutătorii de comori. Ştiu istoricii unde se află cu adevărat comoara lui Constantin Brâncoveanu? De ce nu a fost ea descoperită până acum? La aceaste întrebări, dar şi la multe altele, au răspuns istoricii Dan Falcan şi Corneliu Riegler, într-o ediţie specială, moderată de Ciprian Plăiaşu, editor „Historia”, transmisă la Adevărul Live.

Povestea domnitorului Constantin Brâncoveanu şi a sfetnicului şi unchiului său, stolnicul Constantin Cantacuzinno, este, de fapt, istoria unei familii puternice, bogate şi influente, aflată timp de jumătate de veac la conducerea Ţării Româneşti.

Pentru a vizona materialul, dati click AICI.

4 comentarii despre subiectul „Video: Unde e ascunsă comoara lui Constantin Brâncoveanu?”:
Anonim spunea...

Din dezbaterea prezentata in acest VIDEO Dezbatere Historia la Adevărul Live: Unde e ascunsă comoara lui Constantin Brâncoveanu? Se poate deduce ca Brancoveanu nu era prost sa-si ascunda comoara in pamant ci a impartit-o in mai multe locuri din Europa (exact cum fac in zilele noastre Baietii Destepti si ascund banii in diverse paradisuri fiscale incat nici ei nu mai stiu cati bani au).
Toti se intreaba unde este marea comoara, raspunsul este ca de obicei: oriunde numai in Romania nu, pentru ca asa a fost romanul prost in toate timpurile si ce strangea de la popor dadea la altii numai sa fie el in frucea tarii.
Josnic foarte josnic, ca era bogat inteleg dar de pe spinarea cui era bogat aia nu inteleg, logic ar fi prin birurile puse pe spinarea poporului.
Si daca punea biruri pe popor si iubea asa de mult aurul si bogatia atunci cum poate fi sfant?
Adevarul este ca a fost mazilit din cauza bogatiilor depuse prin strainataturi si nu din cauza ca propovaduia crestinismul cum am fost invatati la scoala la istorie (istorie scrisa la comanda de istorici, sa mai credem istoria?).
Eu unul zic ca nu mai exista nicaieri comoara lui Brancoveanu ca au avut grija de ea cunoscutii si prietenii lui dupa mazilire, interesanta dezbaterea care ar trebui sa arate adevarata fata a Domnului poreclit Altin bey (prinţul aurului).
Tot bogatia bator vina e devina, asa au patit toti iubitorii de averi.
Cititi despre dezbatere aici
http://adevarul.ro/cultura/istorie/live-dezbatere-historia-ora-1100-300-ani-mazilirea-constantin-brancoveanu-romanii-mai-cauta-inca-imensa-comoara-ascuna--1_52f3e042c7b855ff5621c71f/index.html

Anonim spunea...

Interesanta dezbaterea de pe Adevarul Live care se poate viziona facand clic pe cuvantul "AICI".
Pentru a vizona materialul, dati click AICI. (adica mai sus la sfarsitul articolului).
Din dezbaterea pe tema Comoara si banii lui Brancoveanu din relatarile Arheologilor si datele din articol reiese ca Brancoveanu si-a pus averea la pastrare prin bancile Europene din acea vreme asa ca sunt putine sanse ca sa fie ceva ingropat pe la noi ca doar nu era prost sa ii ingroape cand dormea linistit stiind ca averea lui e pazita de bancheri.
De aia turba sultanul ca unde sunt averile ca aflase de conturile prin alte tari.Oare de la Brancoveanu s-au inspirat si smecherii din zilele noastre cu depozitele prin strainatati?
Ca la impozite se vede ca si Brancoveanu storcea poporul in interes propriu dar si altii in zilele noastre, saracii romani, robi au fost robi or sa fie. Intotdeauna am pupat puterile mari undeva si ele ne-au stors ca pe o lamaie si dupa aceea ne-au aruncat altuia. Si ne mai miram ca nu am progresat, dar cand am avut industrie multa am dat-o la fier vechi de-a moca. Asa ne trebuie, vorba ceia: unde nui cap vai de picioare !
Sau: unde nui cap, capul ajunge la picioare.

Anonim spunea...

Constantin Brancoveanu a fost un om care chiar daca a gresit, si-a rascumparat pacatele in fata lui Dumnezeu.
Simplul fapt ca a refuzat sa i se crute viata in schimbul lepadarii de Hristos il trece in randul marturisitorilor si mucenicilor crestini din toate timpurile.
Cati dintre noi oare, pusi in fata unei astfel de alegeri am fi urmat sacrificiul marelui domnitor?
Inainte de a face judecati pripite, sa ne punem noi intr-o situatie asemanatoare si pe urma sa mai vorbim...

Anonim spunea...

Oare cati sihastrii au trait in saracie pe meleagurile noastre stiuti numai de Dumnezeu si nu ii declara nimeni sfinti trecuti in calindar dar bogatii care au avut de unde (de pe spinarea poporului).
Daca era chibzuit si traia in saracie nu il invideau boierii ca sa il deie pe mana sultanului facand plangere ca se scalda-n bogatii.
Hai sa fim seriosi ca au fost si alti boieri maziliti la Stambul pentru avere.
Exista un Dumnezeu care a zis: daca vrei sa-mi urmezi dute si vindeti averile, da banii saracilor si urmeaza-mi Mie.
Oare a zis: traieste in bogatie si huzur ?
Noua oamenilor ne plac titlurile si cine iese cu banul e cinstit tare dar oare tot asa va fi la judecata ?

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.