duminică, 7 septembrie 2014

Peste 24000 de detectoare de metale și componente contrafăcute au fost confiscate

Un grup infractional a închiriat un depozit în Dubai pentru a stoca detectoare de metale, contrafacute dupa produsele unui binecunoscut fabricant britanic. Detectoarele din depozitul mentionat erau exportate în alte țări ca fiind autentice.


Departamentul de prevenire a infractionalitatii economice din cadrul Politiei Dubai a arestat trei africani, iar peste 24000 de detectoare de metale contrafacute, precum și accesorii, au fost confiscate. Mai exact, Poliția din Dubai a confiscat 24372 detectoare de metale, 8550 acumulatori, 6557 bobine exterioare de detectie si peste 1000 de suporti pentru acestea. Valoarea de comercializare era de mai multe milioane de euro.

Un politist sub acoperire a descoperit detectoarele de metale contrafacute, dupa ce a fost racolat de un vânzator pentru a-i oferi spre vânzare un astfel de detector, dar la pret mai mic decat unul original. După ce a fost prins în flagrant si arestat, având în posesia sa peste 150 de detectoare de metale contrafacute, suspectul a condus pe polițisti la depozit, unde au fost arestati alti două suspecți.

Politia a declarat că inculpații au importat initial detectoare originale, apoi au importat componente de la companii care le produceau contrafacute, ulterior asamblandu-le si vânzându-le ca detectoare originale, dar la prețuri mult mai mici decât originalele.

Când autoritatile au contactat producătorul original, acesta s-a declarat absolut surprins, mentionând ca nu a a avut până în acel moment informatii ca există cineva care le contraface fraudulos produsele si apoi le vinde ca originale.

3 comentarii despre subiectul „Peste 24000 de detectoare de metale și componente contrafăcute au fost confiscate”:
Anonim spunea...

Exact asta e motivul pentru care trebuie sa cumperi detectoare de la un comerciant serios si care ofera garantie cum trebuie si sa nu te arunci sa cumperi detectoare de metale de la alte firme cu preturi mult mai mici, pe motive ca le vand mult mai ieftin ! O firma care vinde detectoare originale nu isi permite sa le vanda cu 100-500 euro mai ieftine, pentru ca pur si simplu pretul ar fi sub cel de la producator ! In concluzie, nu cumparati de la firme la care pretul de vanzare e mai mic decat cel de la producator !

Anonim spunea...

In Anglia s-a descoperit cu detectorul de metale o moneda care valoreaza 1,6 milioane de dolari ( unu virgula sase milioane de dolari ) oare specialistii nostri la cat faceau evaluarea ???
Acum in articol nu se spune daca detectorul era clonat sau nu dar cert omul si-a scos banii pentru sute de detectoare.
Aaaa! sa nu uit, moneda va fi scoasa la licitatie iar banii obtinuti se vor imparti intre detectorist si proprietarul terenului.
Da la ei Statul cum de nu isi ia partea ce-a mare, adica spuma ?

http://stirileprotv.ro/stiri/international/o-moneda-veche-gasita-de-un-britanic-pe-un-camp-arat-a-fost-evaluata-la-1-6-milioane-de-dolari.html

Administrator spunea...

Mulțumesc, am publicat un articol cu mai multe detalii aici:

http://hartacomorii.blogspot.ro/2014/09/a-descoperit-o-moneda-de-argint-in.html

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.