marți, 23 decembrie 2014

Inel de aur, declarat comoară

Un inel de aur din secolul al XVII-lea, descoperit de un pasionat de detectie metale, a fost declarat comoară.


Ron Pitman, in varsta de 71 de an, a descoperit inelul în luna octombrie 2010, la Pennard, Swansea (Țara Galilor, una dintre cele patru țări tradiționale care formează Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord ). Inelul a fost găsit la adancimea de 13 cm sub suprafața unui teren folosit pentru a creste porumb.

Inelul poartă inscripția "prepared bee to follow me" si are in compozitie 81% aur și 9% argint, avand o vechime de cel putin 300 de ani.

Inele cu decor emailat au mai fost gasite la Old Beaupre, Vale of Glamorgan și un sit de la est a Colchester, avand inscriptii similare. Astfel de inele erau purtate in amintirea celor care au trecut in lumea celor drepti.

Fiind declarat comoară, inelul va rămâne în proprietate publică a Coroanei, dar va putea sa fie achizitionat de o persoana interesata sau de către o institutie, posibil de un muzeu. Desi valoarea estimată a inelului nu a fost dezvăluită, Muzeul Swansea și-a exprimat deja interesul de a licita pentru artefact, iar detectoristul va primi recompensa, ce va fi împărțită cu proprietarul terenului unde a fost gasit inelul.

2 comentarii despre subiectul „Inel de aur, declarat comoară”:
Anonim spunea...

Un inel cat o comoara sau o comoara intr-un inel.
Buna stirea, as fi curios la cat va ajunge pretul de vanzare al acestui mic tezaur. Ori care va fi suma pentru noi romanii va fi una colosala.

Anonim spunea...

Cat valoreaza

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.