joi, 20 octombrie 2016

Au descoperit o rocă gigant din jad, de 175 tone

O rocă gigant din jad, care are o greutate de 175 de tone, a fost descoperită de către minerii din Birmania, o țară situată în Asia de Sud-Est. Piatra este de 4,3 metri înălțime și 5,8 metri lungime și a fost evaluată la aproximativ 170 milioane dolari. Uriasa piatra de jad a fost descoperită într-o mină din nordul statului al Kachin, renumită pentru producția sa de jad.


Exploatarea acestor frumoase pietre aproape translucide reprezintă aproximativ jumătate din produsul intern al tarii. Potrivit estimărilor, valoarea comerțului cu jad din Myanmar se ridică la peste 8 miliarde de dolari anual.


Denumirea de jad este un termen generic pentru două pietre diferite: nefrit și jadeit. Este o piatră semiprețioasă compusă din calciu, magneziu și silicat natural de aluminiu. Jadul poate avea diferite culori: verde, alb, gri, negru, galben, portocaliu și violet. A fost descoperit în urmă cu 7000 de ani. În timpurile preistorice a fost folosit pentru a realiza unelte și arme, deoarece este un material foarte dur.

Acesta rocă era adesea considerata o bijuterie regală în China ( deoarece fost foarte apreciată de către împărați) dar era utiliziată si pentru realizarea de obiecte de cult.


Pentru civilizatia mayașă și aztecă a fost mai valoroasă decât aurul.Niciun comentariu despre subiectul „Au descoperit o rocă gigant din jad, de 175 tone”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.