joi, 21 martie 2019

Monedă din anul 1365, descoperită într-un sertar secret

O monedă rară din secolul al XIV-lea a fost descoperită într-un compartiment secret dintr-un modest birou în stilul George II. Amy C. a primit moștenire un birou de la vărul ei mare, dar nu-și amintește să-l fi întâlnit vreodată și nu știa nimic despre mobilierul primit. Este o piesă din secolul al XX-lea, solidă, atrăgătoare, dar fără mare valoare. A verificat toate sertarele înainte de a chema un expert de la Hansons Auctioneers pentru a evalua prețul de vânzare.


Expertul Edward R. a examinat mobilierul și a estimat la prima vedere că valorează aproximativ 80 lire sterline. Apoi a cercetat mai atent și a descoperit trei sertare secrete. Spre uimirea lui, el a descoperit o monedă din aur de 22 carate ascunsă într-unul din sertarele secrete. S-a dovedit a fi rară și mai veche de 650 de ani.


El a spus: "Știu că astfel de birouri au sertare mici, secrete, uneori denumite sertare pentru monede, așa că le verific mereu. Dar în 10 ani de evaluare a mobilierului nu am găsit nimic în ele, până acum."


Moneda datează din anul 1365. Prețul de vânzare începe de la 1200 - 1800 lire sterline, dar experții de la Hansons cred că ar putea vinde moneda cu până la 3000 de lire sterline. Totuși, evaluatorul numismat Don C. crede că este o monedă foarte neobișnuită și ar putea să fie vândută la un preț mult mai mare. În mai mult de o jumătate de secol nu a văzut niciodată o monedă exact la fel.


Amy C. a fost încântată de surpriza neașteptată, deoarece familia ei a trecut prin vremuri grele în ultima vreme. Fiica ei are o boală genetică, afectându-i grav vederea. Amy lucrează pentru organizația caritabilă Bardet-Biedl Syndrome UK și intenționează să doneze o parte din încasări pentru această organizație.

Niciun comentariu despre subiectul „Monedă din anul 1365, descoperită într-un sertar secret”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.