sâmbătă, 2 noiembrie 2019

Sigiliu medieval rotativ din aur, descoperit cu ajutorul unui detector de metale

Un sigiliu medieval din aur, realizat într-un stil care nu a fost văzut anterior în muzeele din Marea Britanie și Irlanda, a fost declarat comoară de către autoritățile din Belfast.


Micul artefact a fost găsit de detectoristul local Adrian McStraw, în timp ce folosea un detector de metale într-un câmp din Derryvullan, în Irlanda de Nord, pe 3 februarie 2019. Bărbatul spus că a găsit sigiliul la o adâncime de aproximativ 15-18 centimetri. Tocmai luase o ceașcă de ceai fierbinte și a mers vreo 20 de metri, când detectorul său de metale l-a alertat că a descoperit ceva. McStraw a găsit o serie de artefacte istorice prin intermediul hobby-ul său de-a lungul anilor, dar a descris sigiliul ca fiind cel mai semnificativ obiect descoperit de el.


De mărimea unei unghii de la degetul mare, sigiliul are două fețe care se rotesc: un leu și un porumbel (reprezentați în interiorul unui scut) sunt pe o parte a sigiliului, iar o inimă străpunsă de două săgeți este pe cealaltă parte.


Kim Mawhinney, directorul departamentului de artă al National Museums NI, a precizat că sigiliul este realizat din aur de 20-21 carate. Ea a explicat că sigiliul ar fi fost purtat pe un lanț de un gentleman și a folosit pentru a sigila scrisori: "De asemenea, i-am consultat pe colegii mei de la Muzeul Britanic și Muzeele Naționale din Irlanda pentru a afla dacă au vreun alt sigiliu cu un stil echivalent și nu aveau nimic similar".

Kim Mawhinney a mai explicat că artefactul este aproximativ din secolul al XVII-lea, iar reprezentarea inimii indică faptul că sigiliul ar fi putut fi oferit cadou unui bărbat ca semn al dragostei, adăugând că pe cealaltă parte pare să fie o stemă de familie, dar care nu a fost identificată deocamdată.

Niciun comentariu despre subiectul „Sigiliu medieval rotativ din aur, descoperit cu ajutorul unui detector de metale”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.