vineri, 13 decembrie 2019

Makro Multi Kruzer - Review și teste

Kruzer este un detector de metale din același gamă ca Racer 1 și 2, ambele echipamente grozave pe piața produselor cu prețuri medii, atrăgând clienții fideli de la concurența ce oferă produse relativ similare la prețuri mai mari.


Makro chiar a schimbat și îmbunătățit performanța o dată cu lansarea noii lor game Kruzer, care constă în trei echipamente: Kruzer, Multi Kruzer și Gold Kruzer. In testele de mai jos a fost folosit un model din pre-producția Multi Kruzer.

Multi-Kruzer este un echipament foarte echilibrat, care cântărește doar 1,3 kg. Este rezistent la apă până la 5 metri cu un rating de P68. 




Are o nouă caracteristică de alertă prin vibrație (deosebit de utilă pentru utilizare sub apă). Alte caracteristici sunt: adâncime subterană suplimentară (EUD), trei frecvențe diferite: 5kHz, 14kHz și 19kHz (pentru a se potrivi tipurilor de condiții de sol și țintelor dorite), timp de răspuns mai rapid, acumulator litiu-polimer încorporat de 3700 mah și opțiunea de a cumpăra un cutie impermeabilă care se atașează pe partea din spate a brațului și care poate încorpora patru baterii externe AA, ideală pentru căutările extinse și excursiile din weekend.



În plus, are o prindere cauciucată foarte confortabilă, excelentă pentru zilele ploioase și detecția pe plajă.

Prima impresie

După o asamblare ușoară și o încărcare inițială de șase ore a acumulatorului, Multi Kruzer
este pregătit pentru testele pe teren.

Testul 1: Pe pășune

Primul test ales a fost într-o zonă victoriană de 30 de acri, o pășune scanată anterior intensiv și unde nu mai erau șanse mari să fie descoperit ceva.

Echipamentul a fost pornit în "Modul de adâncime" (14 KHz, câștig 94, Disc 03, Notch 04, Fe Vol N2, Pauză-T 07, Ton Fe 15 aur / non Fe 43, Isat 01, Vibrații 01).

Inițial, rezultatele au fost așa cum era de așteptat, adică o detecție foarte liniștită, cu semnale limitate. Dar se primeau semnale și de la un posibil obiect mai adânc îngropat, pe care alți pasionați de detecție metale evident că l-au ratat. 
A fost găsit un jeton victorian de bronz pentru care a fost detectat semnal, cu ID-ul țintei 83 la aproximativ 30 cm dincolo de adâncimea pin-pointerului.

Acesta a fost un început impresionant și bun, mai ales că noua funcție de alarmare cu vibrare atrage într-adevăr atenția. Este suficient de puternică fără a fi incomodă.

Al doilea obiect găsit a fost tot din bronz, la aproximativ 22 cm adâncime, ținta având ID-ul 25. Alte jumătăți de penny George al III-lea au fost găsite la 20-30 cm adâncime, cu ID-ul țintei 85.

Impresiile inițiale despre adâncime par bune și deja au început pregătirile pentru următorul test.


Testul 2: Pe plajă

Ca în cazul oricărui detector testat pe plajă, cel mai dificil test este pe nisipul umed. Așa că exact în acea zonă au inceput testele, cu configurația "
Mod plajă" activă. Această setare înseamnă: 14 KHz, câștig 90, Disc 9, Notch 10, Fe Vol 5, Pauză-T 10, Ton Fe 15 aur / non Fe 43, Isat 01, Vibrații 01.

După setarea adaptării inițiale la teren (ajustarea Ground Balance), detecția cu Multi Kruzer-ul a devenit foarte stabilă. În unele zone trebuia diminuat câștigul până la aproximativ 83, tocmai pentru a elimina zumzetul, dar 
Multi Kruzer-ul tot detecta semnal de la adâncime mare.

Primul semnal a fost un sunet drăguț și tare cu ID-ul țintei 43. Au început săpăturile, dar groapa se umplea rapid cu apă sărată. În cele din urmă a fost confirmată ținta la aproximativ 20 cm adâncime.

A doua țintă a fost un bănuț 
victorian care emitea un semnal puternic, detectat la 30 centimetri adâncime ca ținta cu ID-ul 83. Privind la nisipul scos din groapă, s-a observat că din ultimii 5 cm a fost înlăturat un nisip negru, dificil pentru detectoare.

A fost găsit și gunoiul obișnuit, folie și alte monede. Cu toate acestea, unele obiecte mai adânc îngropate au fost probabil ratate anterior de alte detectoare.

Singura obiecție despre detecția cu 
Multi Kruzer pe plajă a fost atunci când bobina se freca de nisip, iar detectorul emitea un semnal. Dar prin menținerea la o distanță de 1 cm de nisip nu s-a mai manifestat această problemă. Puteți regla setările pentru a le elimina această sensibilitate, dar atunci riscați să pierdeți adâncimea impresionantă de detecție.

Testul 3: Pe teren proaspăt arat


Acesta era testul așteptat cu nerăbdare, pentru a evalua noul program "3 Tone", ce promite un timp de răspuns cu adevărat rapid atunci când câștigul este setat sub 90. Dacă câștigul este setat peste 90, timpul de răspuns crește puțin, dar câștigi mai multă putere de detecție în adâncime. Dar când ești pe un teren proaspăt arat, timpul de răspuns mic este preferabil adâncimii, mai ales dacă sesiunea de detecție este scurtă.

Detectorul a fost pornit în modul "
3 Tone", aceasta însemnând 19 KHz, câștig 89, Disc 00, Notch 01, Fe Vol N2, Pauză-T 05, Ton Fe 15 aur / non Fe 50, non-Fe 70, Isat 00, Vibrații 00

În ziua testului, la sesiunea de detecție au participat și alți utilizatori de echipamente Makro / Nokta (cu un alt Multi Kruzer, un Racer 2 și un Nokta Impact). A inceput detecția, dar se recepționau o serie de bruiaje. Detectoriștii au privit atent și au observat că în zonă erau câteva emițătoare de telefonie mobilă. A fost 
schimbată rapid frecvență, iar bruiajele au dispărut instantaneu. Terenul era foarte
nisipos și contaminat cu reziduri de fier.

Primul semnal a fost de la un nasture militar, cu ID 60, aproximativ la 14 cm adâncime, un semnal care se distingea cu ușurință.

Al doilea semnal a fost din nou tot de la un nasture. Aceste obiecte păreau să fie "meniul zilei". Nasturii erau peste tot. Detectoriștii erau pe punctul de a săpa după alt nasture, când unul dintre căutatori a strigat: „Aur!”. Toți ceilalți s-au grăbit să vadă ce a găsit.

Era un inel din aur cu un model frumos, cu trei diamante mici în partea superioară. Ce început minunat pe un teren proaspăt arat, pentru celalalt detectorist cu Multi Kruzer!


Câteva minute mai târziu a fost găsită o frumoasă monedă din argint din anul 1920, cu ID-ul țintei 52. Nu a fost la o adâncime uimitoare, ci la aproximativ 15 cm, dar a oferit un semnal foarte puternic.

După ce au mai săpat după peste 100 de nasturi, detectoriștii au decis să testeze detectoarele unul împotriva celuilalt, pentru a vedea care are avantaj în adâncime și detecția în viteză.

Primul test a fost cu o monedă George îngropată la 30-33 cm, cu pământul bătătorit bine peste monedă. Toate detectoarele testate au anunțat semnal. Însă toți detectoriștii au fost de acord că Multi Kruzer are avantajul unui sunet mai dulce.

Al doilea test a fost unul de detecție în viteză, cu un cui ruginit îngropat la 10 cm adâncime și trei mici monede din cupru (dimensiunea victoriană). Cele trei monede au fost așezate la distanță de 7 cm,  în linie.

Primul detector testat a fost Racer 2. S-a luptat puțin când a fost rotit într-un ritm rapid, dar s-a putut auzi semnalul de detecție a monedelor. Chiar dacă un pic mai lentă, detecția a fost realizată fără probleme.

Al doilea testat a fost detectorul Nokta Impact, care, la fel ca Racer 2, atunci când se balansa în ritm rapid, a oferit semnal detectat peste monede.

La detectorul Multi Kruzer, atunci când a fost balansat într-un ritm rapid, s-a putut auzi clar semnalul de detecție pentru toate țintele. Tonurile se auzeau tare și clar și se distingeau cu ușurință.

Aceste teste au demonstrat că toate aceste detectoare aveau capacități superioare de detecție, dar timpul de răspuns mic al programului cu 3 tonuri a fost foarte impresionant.

Concluzii

Makro Multi Kruzer este un detector de metale foarte bun, mai ales în gama de prețuri competitive. Are un timp de răspuns super rapid și funcționează la o adâncime impresionantă. Are un frumos afișat LCD, ușor de utilizat dacă parcurgeți îndeajuns funcțiile pentru a vă familiariza cu acestea.


Sfatul pentru o căutare mai ușoară este: ajustează tonurile pentru a se potrivi auzului tău, încât țintele să iasă în evidență față de obiectele de fier. Dacă setați tonul de fier la 15 și următorul ton la 40 sau mai mare, va exista o diferență mai sesizabilă între tonuri, ceea ce ajută cu adevărat.

În plus, noua caracteristică EUD vă poate ajuta să găsiți ținte pentru teren mineralizat, obiecte pe care alte detectoare le-au ratat (dublă atingere pe selectare pentru a activa caracteristica EUD).

Partea MULTI din denumire nu înseamnă neapărat multi frecvență, înseamnă și multi-scop, iar testele prezentate anterior despre Makro Multi Kruzer demonstrează că detectorul funcționează eficient și corect în toate scenariile testate, exact așa cum trebuie.

Specificații tehnice Makro Multi Kruzer

Principiul de funcționare: VLF
Opțiuni de frecvență (kHz): 5, 14 și 19
Bobină de căutare standard: 11" x 7" DD
Greutate: 1,3 kg
Acumulator: Li-Po


Review-ul și testele au oferite de Annita Hightech, singurul reprezentant în România al companiei MAKRO Detectors. Detectorul Makro Multi Kruzer se găsește pe siteul Annita Hightech dând click AICI.

Un comentariu despre subiectul „Makro Multi Kruzer - Review și teste”:
Nicu I. spunea...

Ma bate gandul de ceva vreme sa imi iau un detector de la Makro. Am un prieten care are un Makro Racer 2 PRO, care e un pic mai ieftin decat Makro Multi Hruzer si de care e foarte multumit - l-am testat si eu si e super detectorul. Insa dupa ce am citit caracteristicile acestui Makro Multi Hruzer, inclin mult sa il iau pe acesta, chiar daca e cu 150 euro mai scump!

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.