duminică, 1 decembrie 2019

Șase descoperiri ale pasionaților de detecție metale, catalogate ca fiind comori

Șase descoperiri ale pasionaților de detecție metale, inclusiv broșe și monede, au fost declarate oficial ca fiind comori de către autoritățile din nordul Țării Galilor. Toate descoperirile au fost făcute în Denbighshire și Flintshire din Țara Galilor, iar artefactele datează din secolul al XIII-lea și al XVII-lea. Muzeul Național din Țara Galilor a precizat că până la 30 de comori sunt descoperite anual în Țara Galilor.



Cele șase descoperiri sunt:

- O broșă de argint medievală găsită în Llanfynydd, Flintshire
- O broșă de argint medievală găsită în Cilcain, Flintshire
- Un inel medieval găsit în Cilcain, Flintshire
- Un inel de aur post-medieval găsit în Llanfair Dyffryn Clwyd, Denbighshire
- Un fragment de argint post-medieval găsit în Llanbedr Dyffryn Clwyd, Denbighshire
- Un grup de monede de argint post-medievale găsite în Trefnant, Flintshire






Cea mai importantă descoperire este un tezaur monetar format din monede de argint care datează din timpul domniei lui Elisabeta I, James I și Charles I. Monedele au fost descoperite de Stephen Marnick și Richard Leech în Trefnant Community, Flintshire, în septembrie 2018. Muzeul Național al Țării Galilor a estimat că monedele au fost probabil îngropate pentru păstrare în timpul războiului civil englez.

Ceea ce este deosebit de interesant este faptul că două dintre monede au fost bătute de Parlament după începerea războiului. Aceste monede înfățișează totuși portretul lui Charles I, pentru că Parlamentul a susținut că se luptă cu consilierii regelui, nu cu regele însuși.

Atât Denbighshire Museums Service, cât și Flintshire Museums Service și-au exprimat interesul de a achiziționa comorile după ce vor fi evaluate în mod independent de un comitet de evaluare a tezaurelor.

Niciun comentariu despre subiectul „Șase descoperiri ale pasionaților de detecție metale, catalogate ca fiind comori”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.