vineri, 7 februarie 2020

Descoperiri ale pasionaților de detecție metale, incluzând inele și monezi, au fost declarate comorii

Un inel de aur în stilul celor care a inspirat inelele din filmele "Lord of the Rings" se numără printre artefactele descoperite în Powys din Țara Galilor și care au fost declarate comori. Mai multe descoperiri ale detectoriștilor de metale, care au scos la iveală artefacte care datează din secolul al VIII-lea până la începutul secolului al XVIII-lea d.Hr., au fost declarate comori de către autoritățiile din South Wales, Rachel Knight.


Toate aceste obiecte au fost descoperite de către pasionați de detecție metale și declarate la Portable Antiquities Scheme Wales (PAS Cymru). Descoperirile includ:

- patru monede de argint datând din timpul domniei reginei Elisabeta I, găsite în comunitatea Llywel, Powys.

- un medalion de argint aurit din secolul al XVII-lea, găsit în Brecon, Powys.

- un inel de aur argintat din secolul al XVII-lea, găsit în Glyn Tarell, Powys.

- un inel de aur din secolul al XVIII-lea, găsit în Caersws, Powys.

Monezile de argint din timpul domniei lui Elisabeta I (1558-1603) au fost găsite de Richard Small și Jamie Williams, în timp ce practicau detecția de metale în Llywel, în 2017. Monedele au fost găsite aproape grupate împreună, așa că este probabil ca au fost inițial îngropate ca un singur grup, dar care a fost împrăștiat de activitatea agricolă recentă. Cele patru monede reprezentau în perioada îngropării plata pentru aproximativ patru zile de muncă pentru un muncitor agricol. Deși nu ni se pare o sumă mare de bani, s-ar putea să fi fost o sumă semnificativă pentru proprietarul monedelor. În ceea ce privește puterea de cumpărare a acestor monede la acea vreme, cu o astfel de monedă ar fi putut să cumpere trei pâini sau aproximativ patru galoane de bere.

Un medalion cu argint aurit a fost găsit de doamna S. Washington la Brecon, în august 2017. Pe o parte a medalionului este afișat profilul lui Charles I (1625-1649), iar pe cealaltă parte sunt desenate armele regale și deviza Ordinului Garterului, „Honi soit qui mal y pense” („Rușine pentru cel care crede rău despre el”). Medalionul a fost probabil purtat de un susținător proeminent al coroanei în timpul Războaielor Civile sau ca un memento al regelui, după executarea sa în ianuarie 1649. Ca atare, ar fi trebuit să fie purtat în secret, întrucât regaliștii au fost persecutați de către Regimul parlamentar. Insigna este prima de acest gen care a fost descoperită în Țara Galilor.

S. Rolls a descoperit un inel de aur argintat din secolul al XVII-lea, în timp ce detecta în Glyn Tarell, în octombrie 2014. Inelul este simplu la exterior, dar conține o inscripție pe partea interioară: „NU VALV BVT VIRTV '(' Fără valoare, dar cu virtute '). Inelele de acest tip erau adesea schimbate de îndrăgostiți, iar cuvintele ascunse din interior purtau un mesaj secret al cuplului.

Un inel comemorativ de la începutul secolului al XVIII-lea, care ar fi fost oferit în amintirea unei persoane dragi decedate, a fost găsit de detectoristul de metale G. Gwilt din Caersws, în noiembrie 2018. Inelul este decorat la exterior cu un craniu gravat, care a fost umplut cu smalț alb, majoritatea fiind acum uzat. În interior se află inscripția „V P obt 26 ianuarie 1711 a 3” („V. P. a murit pe 26 ianuarie 1711, la 3 ani”). Un alt text apare la începutul inscripției, dar este dificil de citit, deoarece inelul fost modificat în trecut de către proprietarul său.

Prin proiectul "Telling Stories", finanțat prin Fondul Național al Loteriei, se speră să se achiziționeze aceste obiecte în numele Muzeului și Galeriei de Artă Brecknock, Muzeul Powysland, Muzeul Cardiff și Amgueddfa Cymru - Muzeul Național Țara Galilor.

Niciun comentariu despre subiectul „Descoperiri ale pasionaților de detecție metale, incluzând inele și monezi, au fost declarate comorii”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.