miercuri, 19 februarie 2020

SIMPLEX +, un detector de metale subacvatic ușor de utilizat

Dacă sunteți în căutarea unui detector de metale subacvatic și mai ales dacă sunteți nou în detectarea metalelor și aveți nevoie de un detector ușor de utilizat, puteți achiziționa un detector submersibil sau rezistent la intemperii: SIMPLEX +. Simplex+ este un detector de metale de nivel profesional la un preț economic. Nokta & Makro vine cu un concept nou: un detector cu funcții avansate, dar la un preț economic, de entry level.


Detectorul este de nivel începător, gata de operare imediat ce a fost pornit, cu o calibrare automată a solului, moduri de căutare prestabilite, inclusiv un mod plajă, toate combinate într-un design ușor de utilizat, mai ales dacă sunteți în căutare de monede, bijuterii pe uscat sau sub apă, diverse obiecte pierdute.

Pentru a putea folosi detectorul pe soluri mineralizate este necesara o calibrare pentru a elimina interferentele generate de diferitele tipuri de sol. Simplex+ folosește o metoda de calibrare automata ce percepe tipul de interferenta si o elimina automat. Detectorul nu va emite semnale false nici pe cele mai mineralizate soluri. Sunt incluse si diferite canale ce permit mici ajustări în frecventa pentru a nu primi interferente de la alte surse radio (stâlpi electrici, alte detectoare de metale etc.)


Dintre caracteristicile detectorului menționăm faptul că este complet submersibil până la 3 metri (Standard IP68) și are protecție la praf. Oferă volum audio pentru fier (puteți opri sau ajusta tonul audio generat de țintele feroase). Detectorul are discriminare selectivă (funcție avansată ce vă permite sa eliminați din detecție ținte nedorite, cum ar fi chei de doze, ambalaje de staniol - puteți elimina orice ținta doriți).


Ca moduri de detecție, oferă setările "Toate metalele", "Câmp", "Parc" și "Plajă". Nu necesita setări complicate, pur și simplu va alegeți un program de detecție ce include setări prestabilite pentru tipul de sol unde doriți sa îl folosiți:

- "Toate metalele" - discriminarea audio a metalelor este oprita pentru a obține adâncimea maxima posibila, detectorul va emite același sunet pentru toate metalele, este folosit în zone curate fără resturi metalice.

- "Câmp" - Modul cu adâncime foarte buna ce este folosit pentru a distinge clar țintele feroase de cele neferoase, se folosește pe orice tip de sol departe de clădiri si structuri metalice. Acest mod va emite un ton audio pentru fier și alte metale nedorite.

- "Parc" - Modul cu cea mai buna stabilitate in zone locuite, detectorul va emite semnal doar pentru metalele neferoase și tântele cele mai sigure pentru a minimaliza cât de mult posibil numărul de semnale false.

- "Plajă" - modul folosit pentru apa sărata si plaja este necesar deoarece apa sărata este o sursa puternica de interferente pentru majoritatea detectoarelor iar cele pentru începători nu includ funcții ce permit detecția pe astfel de soluri.


Este interesant faptul că detectorul are un modul Wireless încorporat, compatibil cu modelele de căști wireless de 2.4 GHz de la Nokta - Makro.

O altă funcție interesantă a SIMPLEX+ este că va emite vibrații în urma detectării metalelor, deci este ideal pentru detecția sub apă sau pentru persoane cu probleme de auz. Deoarece sunetul nu se poate auzi sub apa, majoritatea detectoarelor subacvatice necesita caști audio submersibile ce sunt destul de costisitoare, Simplex oferă însă o soluție simpla și practica, imediat ce a detectat o tântă detectorul va emite vibrații care se simt în mâner, iar pe ecran afișează conductivitatea tipului de metal detectat. Include și un program specializat pentru plaja și apă sărată.


Oferă de asemenea modulare de frecvență, deci scăpați ușor de interferente radio emise de stâlpi de înaltă tensiune sau alte detectoare de metale.


Ecranul este iluminat pentru detecția subacvatica și timp de noapte (este iluminat ecranul LCD, dar și tastatura).

Tija retractabilă se poate strânge până la 63 cm, ceea ce este convenabil pentru transport, depozitare și scufundare sub apă.


Detectorul este ușor, are doar 1,3 kg și este bine echilibrat, deci puteți să vă bucurați-va de detecție timp de ore lungi fără oboseală.

Simplex+ are un acumulator incorporat Lithium Polimer de 2300 mAh cu incarcare rapida ce ofera aproximativ 12 ore de funcționare cu o singura încărcare. Acest tip de acumulator folosește o tehnologie noua utilizata de obicei la drone. Se încarcă in 3 ora folosind încărcătorul inclus sau la orice alt port USB pe care îl aveți (încărcător auto, laptop etc.)

Firmware-ul se poate actualiza prin cablu USB.


Bobina DD submersibilă SP28 are dimensiunea de 28 cm (11"). Bobina standard a detectorului poate fi scufundata în apă, fiind concepută special pentru căutare de monede și relicve și se comportă excelent în soluri cu multe gunoaie.

Sursă articol și imagini: detectoare-metale.ro

2 comentarii despre subiectul „SIMPLEX +, un detector de metale subacvatic ușor de utilizat”:
Anonim spunea...

face-drege dar cit costa ?

Anonim spunea...

33O euro.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.