duminică, 25 octombrie 2020

156 de piese de bronz vechi de peste 2500 ani, descoperite de un pasionat de detecție metale

Un pasionat de detecție metale a descoperit peste 150 de artefacte decorate din bronz, datând de acum peste 2500 de ani. Descoperirea a fost făcută în Cierpice, Polonia, de către Arkadiusz Kurij, și constă din 156 de piese de bronz, care constituie o mare parte a căpăstrului unui cal.

Când a început să găsească rămășițelor de bronz, pasionatul de detecție metale a oprit săpăturile și a marcat locul descoperirii, apoi a notificat reprezentanții Oficiului Provincial pentru Protecția Monumentelor (WUOZ) din Toruń, care au efectuat săpături arheologice profesioniste.

Potrivit arheologilor, obiectele din bronz au fost înfășurate în frunze și plasate într-o pungă de piele, sugerând că au fost îngropate în mod deliberat. 

Cercetătorii datează obiectele ca fiind vechi de peste 2500 ani, Jacek Gackowski de la Institutul de Arheologie al Universității Nicolaus Copernicus din Toruń afirmând că „este prima descoperire de acest tip în zona Europei Centrale și de Est”.

Artefactele indică faptul că frâul calului a fost foarte decorat, după cum reiese din numeroasele piese tubulare și în formă de inel, din tablă și sârmă. 

Dr. Gackowski consideră că hamul a fost îngropat de nomazi care se deplasau prin regiune, posibil sciți care s-au aventurat în acest teritoriu.

Niciun comentariu despre subiectul „156 de piese de bronz vechi de peste 2500 ani, descoperite de un pasionat de detecție metale”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.