sâmbătă, 19 decembrie 2020

Peste 27.000 de artefacte arheologice au fost confiscate

Autoritățile franceze au confiscat peste 27.000 de artefacte arheologice, de la brățări din Epoca bronzului până la monede romane, acumulate în secret de o singură persoană din estul Franței. Confiscarea celor 27.400 de obiecte a fost rezultatul unei anchete de un an efectuată de autoritățile vamale franceze, autoritățile belgiene și de Ministerul Culturii din Franța.

Respectiva persoană, care nu a fost nominalizată și care acum se confruntă acum cu o anchetă penală, a realizat colecția în scopuri personale și comerciale, a declarat serviciul vamal francez. Această persoană a găsit artefactele utilizând detectoare de metale, precum și profunde cunoștințe arheologice.

Bărbatul trezise suspiciunea pentru prima dată în 2019, când le-a spus autorităților că a găsit întâmplător aproape 15.000 de monede romane pe un teren pe care îl achiziționase în Belgia. Serviciul vamal francez a confirmat apoi că acest tezaur a fost de fapt obținut prin „jefuirea diverselor situri arheologice din Franța”.

Cazul a fost predat justiției, iar bărbatul riscă o amendă colosală și, eventual, condamnarea la pedeapsă cu închisoarea.

Colecția include și mii de monede romane rare, multe dintre ele bogate în argint. De asemenea, printre obiecte se numără brățări care datează din Epoca bronzului și Epoca fierului, un rar dodecaedru roman din care există doar aproximativ 100 de exemplare cunoscute în lume, precum și obiecte din Evul Mediu și din Renaștere.

Niciun comentariu despre subiectul „Peste 27.000 de artefacte arheologice au fost confiscate”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.