joi, 2 decembrie 2021

Un inel de aur din Epoca Fierului și o broșă aurită veche de peste 700 ani, declarate comori

Un inel din Epoca Fierului și o broșă medievală, ambele descoperite în Shropshire, au fost declarate comori. Inelul de aur, care datează din anii 400 - 200 î.Hr., este al șaselea de acest tip găsit în Marea Britanie. Muzeele din Shropshire și-au exprimat interesul în achiziționarea ambelor articole.

Inelul a fost descoperit de pasionatul de detecție metale Christopher Mussell în Frodesley, în sudul Shropshire. Este similar cu inelele mai des găsite în Elveția. Portable Antiquities Scheme (autoritatea care înregistrează descoperirile făcute de detectoriști) a spus că e posibil că inelul să fi fost importat de pe continent sau este o copie locală.

Peter Reavill, ofițer de legătură pentru Shropshire, a declarat că obiectele din Epoca Fierului, realizate din metale prețioase, sunt "extrem de rare".

Știm că zona are o arheologie preistorică uimitor de bogată, în special din Epoca Fierului, cu numeroase fortărețe importante. Nu înțelegem însă prea bine modul cum au trăit acești oameni, iar acest mic obiect personal aruncă un rază de lumină asupra individului care l-a purtat cândva”, a spus acesta.

Un alt artefact, o broșă aurită care datează din anii 1200-1300 d.Hr., a fost descoperit de detectoristul de metale Mark Lambert lângă Bridgnorth și include doi centauri sculptați.

"Broșa nu este prea uzată și arată aproape la fel de bine ca în ziua în care a fost pierdută, acum aproximativ 800 de ani", a explicat Reavill.

Niciun comentariu despre subiectul „Un inel de aur din Epoca Fierului și o broșă aurită veche de peste 700 ani, declarate comori”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.