miercuri, 15 decembrie 2010

Diamantele si efectele lor miraculoase

Diamante, puteri miraculoase, blesteme, mai valoros decat aurul... Nu aprob, dar nici nu contest efectele miraculoase pe care multi le confera diamantelor, fiindca nu am probe impotriva acestor fenomene care le sunt atribuite, poate ca este doar ... stiinta nedescoperita. Sau poate e doar efectul psihologic al purtarii acestora. Cert este ca multi cred in aceste "puteri" atribuite diamantelor. Si mai adevarat este ca o bijuterie cu diamante poate fi mult mai valoroasa financiar decat o mare comoara. Asadar, sa vorbim despre aceste diamante si "puterilor" lor miraculoase.



Diamantul a fost descoperit în anii 800-500 î.Ch. în zona Indiei, dupa cum cred unii cercetatori. Numele de „diamant” vine din grecescul „adamas”, care înseamnă „de necucerit” – sugerând eternitatea iubirii. Încă de la grecii antici diamantul este simbolul tradiţional al iubirii. În acea vreme se credea că diamantele sunt picaturi de rouă întărite sau aşchii din stele sau fulgere cristalizate.

Poate fi confundat cu cristalul de stanca, zirconul, safirul alb, topazul transparent, cuarţul fumuriu (diamantul negru).

Conform scrierilor vedice, vechea scriptură hindusă, diamantele nu aduc decât nenorociri femeilor datorită energiilor negative acumulate în diamant de-a lungul timpului din cauza invidiilor altor persoane care ar dori să fie proprietarii respectivei pietre. Energia negativă este acumulată în diamant, de aceea se spune că ar fi aducătoare de ghinion.




Piatră recomandată pentru:

Zodii: Berbec, Taur, Leu, Balanţă

Luna: martie, aprilie, august, septembrie, noiembrie

Ziua: Sâmbăta

Planeta dominantă: Venus

Aniversarea de: 10, 30, 60, 75 de ani

Chakre: 3, 7


Efectele asupra purtătorului:

Piatră a perfecţiunii.

Măreşte încrederea, credinţa, claritatea mentală, deschiderea spirituală, claritatea gândirii, spiritualitatea, speranţa, dragostea, veselia, sinceritatea, fidelitatea.

Conferă durabilitate relaţiilor inter-umane, bun liant relaţional.

Deschide accesul spre divinitate, pune în contact cu îngerii protectori.

Aduce noroc, bunăstare, prosperitate, abundenţă, dragoste, generozitate, alinare după eşecuri în dragoste.

Piatră a succesului financiar, a vieţii îndestulate, a luxului, a prosperităţii.

Sănătate: benefic pentru auz şi artrită, energizează.



Si acum sa revenim la lucruri mai "serioase", prezentand diamantul pe o scara a aventurii acestuia, dar din punct de vedere istoric.

800 î.Hr. - descoperirea primelor diamante.

320-296 î.Hr. - Cea mai veche mărturie scrisă asupra diamantului ce face parte dintr-o însemnare budistă, numită" Anguttara Nikaya"( un fel de cod al impozitelor asupra pietrelor prețioase). Cam tot în această perioadă diamantul este cunoscut și de greci, de la care ne-a rămas o statuetă de bronz care are, încrustate, în chip de ochi, două diamante neșlefuite, obiectul putînd fi admirat astăzi în vitrina de la British Museum din Londra. În această perioadă diamantele erau folosite ca si talismane.

327 î.Hr. - Alexandru Macedon aduce primele diamante în Europa din India.

1074 - Crearea unuia din primele exemple de bijuterie cu diamante, coroana reginei ungare.

1456 - Lodewyk van Berken, un tăietor de diamante din Anvers, creează primul diamant tăiat in fațete.

1477- Maximilian de Austria face cadou un inel cu un diamant Mariei de Borgogna, începând astfel tradiția inelului de logodna.

1642 - reapare în Europa diamantul Hope, adus de un negustor francez, Jean-Baptiste Tavernier.

1726 - Diamantul este descoperit în Brazilia, ce devine principalul producător de diamante din lume.

1797 - Chimistul englez Smithson Tennant descoperă că diamantul este format din carbon, "arzând" un diamant într-un mediu de oxigen și găsind doar resturi de dioxid de carbon.

1867 - Depozite de diamant sunt descoperite la Kimberly în Africa de Sud.

martie 1888 - "South Africa's Kimberley Central Mining Company" și "De Beers Mining Company" se unesc și formează "De Beers Consolidated Mines Limited."

26 ianuarie1905 - Se descoperă în Africa de Sud cel mai mare diamant din lume, Cullinan. În stare brută cântărea 3.025 carate.

1958 - diamantul Hope este donat Institutului Smithsonian din Washingtonde către Harry Winston. Valoarea actuală a acestui diamant, considerat ca fiind un purtator de ghinion, este estimată în jurul cifrei de 250 milioane de dolari

1958 - Diamantul se descoperă în Siberia.

1967 - Diamantul Darya-i-Nur, un diamant de culoare roșie ce cântărea între 175-195 carate este purtat de ultimul șah al Iranului la încoronarea sa.

1990 - Numeroase depozite de diamant sunt descoperite în nord-vestul Canadaei.

mai 2000 -După o serie de reuniuni interguvernative, guvernul din Africa de Sud creează "Kimberley Process" pentru a discuta și a înfrunta problema "diamantelor de conflict"( numite și "diamante de sânge")

5 iulie 2000 - Consiliul de Siguranță al Națiunilor Unite votează pentru a impune un control riguros al comerțului cu diamante provenite din Sierra Leone, cu scopul de a reduce utilizarea diamantelor în susținerea războaielor din zonă.

Niciun comentariu despre subiectul „Diamantele si efectele lor miraculoase”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.